ESTRENA AL GRUP MIXT

La migdiadeta de Rita Barberá en la seva reaparició al Senat

La senadora de Podem per Tarragona Celia Cánovas publica a Twitter una imatge de l'exalcaldessa de València dormisquejant

 

  / TWITTER / CELIA CÁNOVAS

2
Es llegeix en minuts

La senadora de Podem per Tarragona Celia Cánovas va publicar dimarts a última hora al seu perfil de Twitter una foto de Rita Barberá en què se la veu aparentment adormida al seu escó durant el Ple celebrat a la Cambra Alta.

"A Rita res no li fa perdre el son", ha escrit Cánovas per acompanyar la fotografia de Barberá, que aquest dimarts tornava al Senat després d'haver decidit abandonar el PP després que el Tribunal Suprem obrís causa contra ella pel 'cas Taula', el suposat blanqueig de capitals pel PP a l'Ajuntament de València.

També aquest dimarts, l'exalcaldessa de València Rita Barberá va comunicar als seus companys de Grup Mixt que no té intenció de fer de portaveu del grup quan li correspongui per torn i que renuncia, a més, a l'assignació proporcional que li correspon de la subvenció que el Senat paga al Mixt per al seu funcionament, uns 2.300 euros mensuals.

SENSE DECLARACIONS

La senadora va anar a la reunió enmig d'un núvol de periodistes i sense fer declaracions. A la reunió hi van participar tots els components del Mixt excepte el senador d'EH Bildu Iñaki Goioaga, també investigat pel Tribunal Suprem, en el seu cas per col·laboració amb ETA.

L'exalcaldessa ha comunicat que no vol ser portaveu del Mixt quan li correspongui, un càrrec que es va alternant mensualment entre els components del grup, i que tampoc vol ingressar l'assignació que es reparteixen els membres del grup dels 36.000 euros que la Cambra Alta els concedeix per a despeses de funcionament. A més, els ha demanat ser portaveu en les dues comissions en què ja treballava com a vocal del PP: la Constitucional i la d'Economia.

Notícies relacionades

A les quatre de la tarda, la senadora es va traslladar a l'hemicicle puntualment i va ocupar el seu nou escó al Ple. És l'únic del Grup Mixt a l'última fila, que està ocupada parcialment per senadors del PP i Rita Barberá es va asseure amb ells, al costat dels seus excompanys Mariano Hernández (Tenerife) i Claudio Gutiérrez (Fuerteventura).

Ara el Grup Mixt està format per 16 senadors de 10 partits i per una senadora, la mateixa Barberá, sense afiliació política. L'escó que se li ha assignat a l'exalcaldessa i que va estrenar ahir al Senat és el 301, es troba a l'última fila del bloc central de seients de l'hemicicle i és l'únic assignat en aquesta zona al Grup Mixt, ja que els altres 16 seients que li corresponen estan repartits en les dues files anteriors.