Munté assegura que Puigdemont plantejarà "culminar el procés"

El Govern afronta amb "tranquil·litat" la qüestió de confiança

Assegura que el debat no s'ha negociat amb la CUP

dcaminal35693018 barcelona 27 09 2016  pol tica   mut de la reuni  del consel160927102916

dcaminal35693018 barcelona 27 09 2016 pol tica mut de la reuni del consel160927102916

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat que el Consell Executiu afronta la qüestió de confiança que començarà demà el president Puigdemont al Parlament "amb tranquil·litat". "Estem convençuts del que els deia, que el Govern de forma unitària vol culminar el full de ruta".

Munté no ha detallat el contingut del discurs inicial que pronunciarà aquest dimecres Puigdemont però sí que ha afirmat que el debat no ha sigut negociat prèviament amb la CUP.  En aquest sentit, sí que ha donat a entendre que els pròxims debats sí que seran objecte de negociació: el debat de política general, que generarà votacions de propostes de resolució; i el debat dels pressupostos del 2017.

EL TUIT DE SANTI VILA

Respecte al tuit del conseller de Cultura, Santi Vila, en què elogiava el caràcter centrista de les victòries del PP i del PNB a Galícia i Euskadi,

Notícies relacionades

Munté ha afirmat que es tracta d'una "opinió respectable" i al mateix temps ha assegurat que "no contradiu al plantejament unitari que mantenim respecte a l'inici de la qüestió de confiança i els següents passos”.

EL TAULER ESPANYOL

"Es manté una situació d'enorme bloqueig del sistema polític espanyol: el PSOE que ha patit uns mals resultats al País Basc i Galícia, també una derrota molt clara de Ciutadans", ha afirmat Munté respecte a la situació política espanyola després de les eleccions basques i gallegues. I en relació amb Pedro Sánchez, secretari general socialista, ha afirmat que "sorprèn la insistència d'algunes forces a parlar de diferències en el Govern, que afronta els debats, i en canvi observem aquest bloqueig de mesos en política espanyola i de divisió, aquesta sí real, en formacions polítiques", com el PSOE.