Sánchez insta Podem i Ciutadans a aixecar els seus vetos per formar un govern "regeneracionista"

El líder del PSOE envia des d'Euskadi "una abraçada als compatriotes catalans" i els promet treballar "per una Catalunya millor en una Espanya diferent".

1
Es llegeix en minuts
Aitor Ubarretxena
Aitor Ubarretxena

Periodista

ver +

Pedro Sánchez ha confirmat la seva aspiració de formar un govern "regeneracionista" amb Podem Ciutadans, però ha descarregat en les dues formacions la responsabilitat d'aixecar el veto mutu que mantenen per fer realitat "el canvi polític". En un míting celebrat a Vitòria, ha instat a formar un Executiu "net, social, dialogant i creïble", que reconstrueixi l'Estat del benestar "desmantellat pel PP".

El secretari general del PSOE ha al·ludit directament a Pablo Iglesias, a qui li ha retret que apostés per Mariano Rajoy en lloc de per "la regeneració" quan es va postular com a candidat al febrer. "El problema és que, amb la seva intransigència, sembla que ara farà el mateix". Sánchez ha tornat a rebutjar qualsevol responsabilitat sobre la falta de govern a Espanya i ha recordat que el seu compromís és amb els votants socialistes, que li han demanat un 'no' a Rajoy.

En una intervenció, ha criticat que els números u de Ciutadans i Podem, "que van anunciar que regenerarien el país", siguin incapaços de seure a parlar "l'un davant de l'altre". I ha denunciat que "amb els seus bloquejos impossibiliten el canvi polític que van dir que liderarien". En tot cas, ha admès que la recerca d'un pacte a tres "és un camí difícil", i ha reclamat a Pablo Iglesias i Albert Rivera que facin cessions perquè "només així serem capaços de posar fi al mal govern de Mariano Rajoy".

"ABRAÇADA ALS COMPATRIOTES CATALANS"

Notícies relacionades

Durant l'acte electoral, Sánchez també ha al·ludit a la Diada, i ha enviat "una abraçada als compatriotes catalans" per traslladar-los que "treballarem per una Catalunya millor, en una Espanya diferent".

També s'ha referit a les últimes enquestes electorals, que vaticinen una forta caiguda dels socialistes bascos. Respecte als que "volen guanyar abans que els bascos vagin a votar", ha recordat que "el futur no està escrit", i ha recordat els avenços aconseguits a Euskadi en les últimes legislatures, en matèria com sanitat, educació i pacificació, gràcies a l'impuls del PSE.