EL POLS INDEPENDENTISTA

Forcadell defensa un Parlament "sense censures ni autocensures"

La presidenta del Parlament defensa la llibertat dels mitjans i l'equipara a la llibertat d'expressió a la Cambra baixa

1
Es llegeix en minuts

Després de la invectiva de la fiscal general de l'Estat, l'independentisme s'ha posat a la defensiva. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha denunciat aquest dimecres que des de "certes institucions de l'Estat es vulgui coartar la llibertat d'expressió i el dret d'iniciativa dels diputats" i ha defensat un debat al Parlament "sense censures ni autocensures".

"¿Volen que els representants polítics de la ciutadania tinguem por de parlar de segons quins temes?", s'ha preguntat la diputada de Junts pel Sí en referència a la possible sanció sobre els membres de la Mesa per la votació de les conclusions del procés constituent. En aquest sentit, Forcadell ha advertit que "com a país ens hem de plantar" i ha al·legat que "no es pot coartar la llibertat de debat al Parlament, com no es pot coartar la dels mitjans".

INDEPENDÈNCIA DELS MITJANS

En una conferència titulada 'El Parlament com a focus mediàtic', en el marc del Fòrum de la Comunicació organitzat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Forcadell ha destacat la necessitat d'una informació "plural i lliure".

"Si en una societat democràtica no podem permetre la censura a la premsa, tampoc podem permetre que la pateixin els representants polítics de la ciutadania", ha explicat Forcadell, que ha equiparat la llibertat d'expressió dels diputats a la dels periodistes. Finalment, la presidenta del Parlament ha destacat els esforços de l'hemicicle per transmetre la seva activitat a la ciutadania a través del Canal Parlament, que ha registrat 3,7 milions de visualitzacions en l'últim any.

CONTRA EL PROCÉS

Notícies relacionades

Les declaracions de la presidenta de la Cambra baixa s'emmarquen en un setembre carregat de fronts oberts per al procés. Si al juliol es coneixia el 'cas Fernándezgate' -la conversa gravada que van mantenir el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el llavors director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, en què es volien treure a la llum els draps bruts de Catalunya per frenar l'independentisme-, l'agost l'eclipsava la possible inhabilitació de Carme Forcadell per haver permès portar a terme al Parlament la votació sobre les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent.

I dimarts passat, la fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, advertia als partits independentistes que no dubtaria a anar als "tribunals penals" per frenar el procés. Forcadell justificava aquest dimecres la seva actuació al·legant que la Mesa no té la potestat de fer una "tutela prèvia en funció del contingut de les iniciatives".