Carme Chacón fitxa per un bufet d'advocats de Madrid

La incorporació de l'exministra pretén reforçar el departament de dret públic de Ramón y Cajal Abogados

 

  / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts

L'exvicepresidenta del Congrés i exministra socialista de vivenda i defensa s'incorpora al despatx Ramón y Cajal Abogados en qualitat de sòcia 'of counsel', tal com detalla el diari 'Expansión'. Així, Chacón fa el salt des de l'esfera política i acadèmica al sector privat, concretament al bufet d'advocats que dirigeix Francisco Palá.

La incorporació de Chacón es va ratificar ahir a la tarda en la junta que van celebrar els socis de Ramón y Cajal Abogados. El despatx és conegut en el sector pel seu perfil tècnic, ja que va ser fundat per advocats de l'Estat en excedència i entre les seves files compta amb un important nombre de magistrats i juristes. L'exministra socialista passarà a reforçar el departament de dret públic, liderat per José Ignacio Vega.

"Després de reprendre als Estats Units la meva faceta de professora d'universitat, tenia ganes d'exercir d'advocada; i fer-ho, a més, en una disciplina avui tan crucial com és el dret constitucional", explica Carme Chacón, que afegeix: "Obro una nova etapa en la meva vida professional i no podria fer-ho en un lloc millor".

CONSOLIDACIÓ DEL DEPARTAMENT DE DRET PÚBLIC

"Encara que som una firma amb vocació multidisciplinària, les àrees de mercantil i mercat de capitals han tingut tradicionalment un pes més gran. El fitxatge de Carme Chacón s'emmarca així dins d'una estratègia més àmplia que vam posar en marxa fa tres anys, amb la consolidació del departament de dret públic", apunta Francisco Palá.

Notícies relacionades

Chacón, que actualment és assessora especial de l'Institute for Civic Engagement and Democracy (Institut per al Compromís Cívic i la Democràcia), va deixar fa uns mesos l'escó que ocupava des de l'any 2000 com a diputada a Corts per Barcelona, per exercir de professora al Miami Dade College de Florida, com a especialista en sistemes polítics comparats, ciència política i administració pública.

La seva arribada a Ramón y Cajal Abogados es produeix en un dels millors moments de la firma, ja que en els set primers mesos de l'any el bufet ha aconseguit incrementar la seva facturació en més d'un 20%.