LA GENERALITAT A L'EXTERIOR

El Govern català obre l''ambaixada' a Lisboa un any després de nomenar el seu delegat

L'oficina portuguesa es va crear el juny del 2015 i Ramon Font va prendre possessió del càrrec un mes després

 

  / EFE / MARTA PEREZ

1
Es llegeix en minuts

El Govern de la Generalitat inaugura aquest dimarts la seva 'ambaixada' a Portugal, però ho fa més d'un any després que aprovés la seva creació i, sobretot, que el seu 'ambaixador', el periodista Ramon Font, prengués possessió del càrrec. El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha viatjat aquest dilluns a Lisboa per visitar la seu de la delegació, que començarà a treballar de forma plenament operativa aquesta setmana.

Notícies relacionades

Va ser el 16 de juny del 2015 quan la Generalitat va anunciar l'obertura d'aquesta 'ambaixada', i el 18 de juliol del mateix any quan Font va assumir el càrrec. Igual que les delegacions al Marroc i el Vaticà, que es van aprovar el mateix dia, la de Portugal es va convertir en una de les 'ambaixades' fantasma del Govern.

COL·LABORACIÓ MÚTUA

Des de l'oficina lusitana, el Govern català vol promoure i coordinar les relacions de col·laboració entre Catalunya i Portugal, aprofundint en els llaços culturals, econòmics i polítics i també amb membres de la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa. Font dirigia anteriorment el Programa de Coordinació de Promoció Exterior amb Portugal i el Brasil de la Generalitat.