EL POLS SOBIRANISTA

Ada Colau, sobre el RUI: "La unilateralitat no és efectiva"

L'alcaldessa de Barcelona defensa que el referèndum se celebri amb el suport de l'Estat perquè sigui vinculant

 

  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, rebutja la celebració d'un referèndum unilateral d'independència a Catalunya i assegura que "la unilateralitat no és efectiva, no funciona per interpel·lar el conjunt de la ciutadania". 

"És una ingenuïtat pensar que es pot fer [un referèndum] de manera unilateral i que serà reconegut a Europa sense el suport de l'Estat", ha assegurat en una entrevista de l''Ara' recollida per Europa Press.

Així, Colau defensa la celebració d'un referèndum "ben fet, perquè sigui vinculant, vàlid per poder fer passos endavant en la direcció que decideixi la ciutadania". 

Preguntada per la postura contrària del PSOE a la celebració del referèndum, ha dit que se sent trista perquè els socialistes prioritzen "interessos de partit per no enfrontar-se amb les diferents ànimes que tenen dins".

LA DIADA

Després que anunciés a finals d'agost que preveu anar a la manifestació de la Diada, organitzada per l'ANC i Òmnium, ha confirmat que efectivament hi assistirà. "Només vaig deixar d'anar-hi l'any passat perquè hi havia un context electoral en què s'estava demanant el vot per a determinats partits", ha argumentat Colau. 

Notícies relacionades

Així mateix, ha asseverat que el moviment polític que encapçala està "plenament compromès" amb els que defensen que Catalunya exerceixi la seva sobirania a través d'un referèndum.