Rajoy assegura que ho tornarà a intentar si fracassa en la investidura

El candidat conservador afirma que podria presentar-se de nou abans de les eleccions gallegues i basques del 25 de setembre

El líder del PP traslladarà a Sánchez que ara compta amb 170 suports i li preguntarà si prefereix eleccions que donar-li suport

undefined35308552 madrid 28 08 2016  pol tica   firma del acuerdo de investidu160828131003

undefined35308552 madrid 28 08 2016 pol tica firma del acuerdo de investidu160828131003 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El president en funcions, Mariano Rajoy, ha reconegut aquest diumenge, després de la firma del pacte del seu partit amb CiutadansCiutadans, que facilitarà el suport de 32 diputats taronges a la investidura, que l'acord, tot i ser "molt positiu" i un "pas cap endavant", és "insuficient". Per això, ha avançat que si fracassa en l'examen parlamentari, que tindrà lloc del 30 d'agost al 2 de setembre, "el seu objectiu és perseverar en l'intent". Així mateix, ha assegurat que es podria tornar a presentar a les Corts abans de les eleccions gallegues i basques del 25 de setembre, sense donar més pistes de amb quina data pensa i amb quins suports podria comptar per reeditar el seu càrrec.

El líder del PP s'ha mostrat "molt satisfet" de l'acord a què ha arribat amb el partit d'Albert Rivera, ha assenyalat que la major part de les mesures pactades eren defensades pel seu partit però també ha reconegut que hi ha hagut "cessions".  

Notícies relacionades

En aquest pacte es parla de la possibilitat de la creació d'una ponència per reformar la Constitució. En aquest cas, el president en funcions ha deixat clar que qualsevol modificació que ell impulsi serà en defensa de la unitat d'Espanya, en contra dels referèndums d'autodeterminació i a favor de la igualtat dels espanyols. 

Així mateix, Rajoy ha detallat quins missatges traslladarà a Pedro Sánchez en la reunió que tots dos mantindran dilluns que ve. El candidat ha assegurat que li dirà "el mateix" que després de les eleccions del 20 de desembre, és a dir, que li permeti governar, però amb la diferència que ara té el suport de 170 escons, els del PP, C's i Coalició Canària. Així mateix li traslladarà que Espanya viu "una situació excepcional" i que el país "necessita un govern amb urgència", cosa que en la seva opinió obliga els partits a treballar amb "criteris diferents". Per últim, ha traslladat que li preguntarà directament si vol que es repeteixin les eleccions.