Ada Colau suggereix que serà a la manifestació independentista de la Diada

Argumenta que, malgrat les diferències amb l'ANC, toca defensar "la sobirania"

Demana que el nou partit català dels 'comuns' no sigui una suma de sigles

 

  / EFE / QUIQUE GARCIA

2
Es llegeix en minuts
MARTA CASADO / BARCELONA

Va estar en la manifestació independentista del 2014 (la que va tenir forma de 'V'), va anunciar ja com a alcaldessa que aniria a la de l'any passat a la Meridiana, però finalment no hi va ser per considerar-la un acte preelectoral. I aquest any sí que tornarà a estar en la convocatòria. Ada Colau ha donat a entendre que participarà en la manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). L'alcaldessa i líder de Barcelona en Comú ha afirmat que "hi ha més motius per anar-hi que per no anar-hi".

"Després dels últims fets -ha argumentat Colau a TV-3-, des del punt de vista institucional, i amb l'amenaça judicial a la presidenta del Parlament i la Mesa, com a autoritat s'ha de recolzar les institucions catalanes. Encara que no estigui d'acord amb el full de ruta i no estigui d'acord amb propostes unilaterals o de desconnexió, el primer és el primer: defensar la sobirania de Catalunya, els drets socials i nacionals i les institucions".

D'aquesta manera ha donat a entendre el seu suport a la mobilització que sota el lema 'A punt, endavant república catalana', organitza l'ANC a Barcelona, Salt, Berga, Lleida i Tarragona. Una manifestació a la qual també sospesa anar-hi el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. L'any passat la convocatòria va coincidir amb l'inici de la campanya electoral i, encara que Colau la va considerar una mobilització "legítima", va declinar assistir-hi per estar "referenciada a unes eleccions".

La porta oberta de Colau als actes de l'ANC contrasta amb el rebuig rotund que ha mostrat Lluís Rabell, líder del grup de Catalunya Sí que es Pot al Parlament, que ha afirmat que se sent "més aviat rebutjat" per l'organització de la manifestació pel seu contingut independentista. En Comú Podem tampoc ha decidit si, com a partit, participarà en la cita.

UN AVÍS A ICV

Notícies relacionades

Per una altra part, Colau ha mostrat la seva preferència perquè el nou partit polític que es proposa engendrar de cara a les pròximes eleccions catalanes no sigui una suma de sigles, tot i la intenció d'ICV de mantenir les seves en aquesta nova formació política. Colau ha demanat que la nova formació vagi "més enllà de les sigles, generant un espai nou que gent que no vingui de formacions polítiques se'l pugui fer seu". Els portaveus d'ICV insisteixen que el nou partit no ha de suposar la dissolució dels ecosocialistes.

"No tinc cap intenció de presentar-me a les eleccions catalanes, vull ser una bona alcaldessa de la ciutat de Barcelona, és el màxim honor i responsabilitat", ha afirmat en relació amb la pregunta de si liderarà aquest partit amb la intenció de ser candidata a la presidència de la Generalitat.