ICV denuncia l'"agressivitat extrema" d'ERC contra els comuns pel procés sobiranista

Els ecosocialistes consideren que aquesta estratègia no és bona "per aconseguir els seus objectius d'una Catalunya independent"

jrico33112272 la diputada de catalunya s  que es pot marta ribas  durant e160704124355

jrico33112272 la diputada de catalunya s que es pot marta ribas durant e160704124355

1
Es llegeix en minuts

Les hostilitats entre el colauisme i el sobiranisme colauisme sobiranisme pel procés independentista cada vegada són més palpables i un dels seus moments culminants ha sigut l'intercanvi de retrets per l'exposició sobre el règim franquista que el govern municipal d'Ada Colau planeja instal·lar a l'esplanada del Born Centre Cultural.

La coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas, ha denunciat aquest dissabte l'"agressivitat extrema" que figures d'ERC mostren pels comuns -les confluències que integren Catalunya Sí que es Pot i En Comú Podem-, una actitud que segons ella "no és beneficiosa" per al procés independentista.

En declaracions a Efe, Ribas ha considerat que en la polèmica sobre l'exposició "no hi ha un rerefons real de discrepància política o estratègica" entre els comuns i els independentistes, perquè els dos espais "comparteixen" el seu rebuig al franquisme i la seva reivindicació de la memòria històrica. "S'ha volgut buscar un front de lluita fals per trobar un espai de confrontació amb els comuns", ha protestat Ribas, que també ha recordat els "atacs" de què ha sigut objecte Catalunya Sí que es Pot al Parlament després de votar en contra de les conclusions del procés constituent impulsades per Junts pel Sí i la CUP.

HEGEMONIA DE LES ESQUERRES

Notícies relacionades

Ribas ha dit que no entén per què des d'ERC "s'alimenta cert discurs de la discrepància per la discrepància i s'empara un cert discurs de l'insult que corre per les xarxes". "Sorprèn l'agressivitat extrema que estem detectant en sectors, especialment d'ERC, respecte a l'espai dels comuns. No és la millor manera de portar a terme polítiques d'esquerres ni de guanyar una hegemonia de les esquerres a Catalunya. I no creiem que estratègicament sigui bo per aconseguir els seus objectius d'una Catalunya independent", ha subratllat.

Per Ribas, aquests "atacs furibunds" als comuns s'expliquen per les "pors provocades pel fet que En Comú Podem hagi guanyat dues eleccions seguides a Catalunya", en al·lusió a les generals del 20 de desembre i del 26 de juny.