Batet: "Otegi ha complert les seves obligacions jurídiques i es pot presentar"

La portaveu adjunta del PSOE assegura que els socialistes es mantindran en el 'no' amb qualsevol candidat del PP

Batet: "Otegi ha complert les seves obligacions jurídiques i es pot presentar"

REUTERS / VINCENT WEST

1
Es llegeix en minuts

Meritxell Batet, secretària d'estudis i programes del PSOE, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a la cadena SER que el candidat a 'lehendakari' per EH BilduArnaldo Otegi, s'hauria de poder presentar a les eleccions basques perquè ha complert amb les seves obligacions jurídiques.

Les declaracions de Batet han tingut lloc l'endemà que Otegi assegurés que acatarà la decisió del tribunal constitucionaldecisió del tribunal constitucional (TC) si finalment aquest li impedeix ser candidat. Teòricament, el dirigent de Sortu està inhabilitat fins al febrer del 2021, mentre que la defensa al·lega que la condemna, al ser una pena accessòria a la presó, s'hauria extingit el mateix dia que el dirigent va recuperar la llibertat.

"Des del punt de vista jurídic Otegi ha complert les seves obligacions i per tant té facultat de presentar-se", ha explicat Batet en referència a la candidatura del dirigent a les eleccions basques, el 25 de setembre.

La portaveu adjunta del PSOE ha assegurat que s'han de "respectar les regles del joc perquè el principi de legalitat ha de funcionar per a unes coses i per a les altres". Tot i aquestes afirmacions, la dirigent socialista ha insistit a desmarcar-se de les propostes polítiques d'Otegi. "No representa res especialment positiu", ha dit Batet.

BATET CONTRADIU ICETA

La dirigent socialista també ha afirmat que el PSOE no es planteja l'opció d'investir un altre candidat del PP alternatiu a Mariano Rajoy, contradient així les paraules del líder del PSC, Miquel IcetaPSC,Miquel Iceta

Notícies relacionades

"El problema no és només el senyor Rajoy, sinó les polítiques del PP i la seva concepció de la política", ha assegurat Batet. La dirigent ha reiterat el 'no' del PSOE i ha afegit que, si s'abstinguessin, els socialistes estarien "avalant" quatre anys de majoria absoluta "on s'ha governat aquest país d'esquena a la resta de forces polítiques i sectors socials".

Amb tot, Batet ha assegurat que, tot i que ells es mantindran en el 'no' a Rajoy, la resta de partits podrien virar cap a l'abstenció si fos un altre dirigent del PP qui es presentés com a candidat a la investidura.