La Complutense suspèn Monedero per les seves assessories a Llatinoamèrica

Pablo Iglesias no dubta que Monedero "complirà amb les seves obligacions"

El fins ara número tres de Podem, Juan Carlos Monedero.

El fins ara número tres de Podem, Juan Carlos Monedero. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

La Universitat Complutense de Madrid ha suspès de feina i sou durant sis mesos el cofundador de Podem Juan Carlos Monedero. Els motius que al·lega el centre per prendre aquesta mesura responen als treballs d'assessoria per a diversos governs llatinoamericans que Monedero va portar a terme sense haver-ho notificat ni haver cobrat per aquestes tasques a través de la institució universitària.

L'exdirigent del partit morat tenia obert un expedient disciplinari des del novembre del 2015 i la resolució s'ha conegut aquest dijous, i també contempla la devolució de 85.000 euros, que representen el 20% dels 425.000 euros de salari que suposadament va percebre per aquests treballs. La resolució li ha sigut comunicada aquest matí mitjançant un burofax.

Quan li han preguntat en roda de premsa pel cas, Pablo Iglesias, líder de la formació morada, ha despatxat ràpidament el tema. En una resposta breu s'ha limitat a dir que no dubta que "Monedero complirà amb les seves obligacions" i ha dit que desconeixia el contingut concret de la resolució.

LLEI D'INCOMPATIBILITATS

Notícies relacionades

La Inspecció de Serveis de la Universitat Complutense de Madrid va obrir l'expedient disciplinari a Monedero per una denúncia del col·lectiu Manos Limpias per la seva "presumpta vulneració" de la llei d'incompatibilitats. Manos Limpias l'acusava de no informar el campus de la seva feina d'assessoria per a diversos Governs llatinoamericans i de no haver cobrat aquella feina a través de la institució universitària en qualitat de projecte d'investigació. Només quedava per concretar el tipus de sanció que li correspondria a Monedero dins del rang que permet la legislació universitària.

Monedero no va sol·licitar ni l'esmentat permís de compatibilitat ni va pagar el 20% dels ingressos obtinguts, el percentatge que estipulen els estatuts de la UCM en concepte d''overheads' (costos que assumeix la universitat per l'ús dels seus equips i instal·lacions en la realització d'aquells treballs externs). Aquesta quantitat resulta de l'aplicació de l'article 83 de la llei d'universitats, que és la que permet als professors i investigadors, amb la sol·licitud de permís prèvia al seu departament i al rectorat, realitzar treballs per encàrrec d'empreses externes a la seva universitat sense incórrer en incompatibilitat amb la seva dedicació a temps complet com a funcionaris.