La Generalitat veu "normal" que el Parlament voti sobre les conclusions del procés constituent

Munté afirma que el text deriva del 27-S, no de la declaració del 9-N

Els catalans a l'estranger podran votar electrònicament d'aquí 10 mesos

 

  / ACN

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha assenyalat aquest dimarts que les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent “són perfectament traslladables al ple del Parlament. S'ha fet la feina i és normal que es pugui debatre a la Cambra perquè cada u doni la seva opinió”.

Notícies relacionades

Munté ha afegit que les conclusions es basen en el full de ruta amb què Junts pel Sí va anar a les eleccions del 27-S i, per tant, no tenen relació amb la declaració sobiranista del 9-N. Cal recordar que la interlocutòria del Tribunal Constitucional basa la seva advertència a la Mesa del Parlament, precisament, en el fet que la comissió del procés constituent ve d'aquesta declaració sobiranista que ja va ser suspesa per la mateixa instància constitucional.

VOT ELECTRÒNIC

 “Ha quedat demostrat que el vot per correu o a les ambaixades no garanteix el dret a vot”. Són paraules de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, per explicar el primer tràmit de la llei que regularà el vot dels catalans que resideixen a l'estranger. En el 27-S només 14.000 catalans, dels gairebé 200.000 censats, van votar i hi va haver centenars de queixes d'aquells que, per motiu tècnic o altre, no van poder exercir el seu dret. La previsió és que el vot electrònic per a aquesta comunitat sigui una realitat d'aquí 10 mesos. Arribarà, doncs, a temps per atendre els ciutadans que vulguin participar en el procés democràtic, tant si són unes noves eleccions com un referèndum unilateral (com reivindiquen alguns sectors) amb què, en principi, es posarà la guinda al full de ruta del 27-S.