Puigdemont ja enfila la recerca del suport de la CUP a la qüestió de confiança

El president contacta amb els anticapitalistes i es preveu una reunió "ben aviat"

puigdemont

puigdemont / JOSEP LAGO (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Superat el congrés del PDC, el tauler català ja s’encarrila cap a la qüestió de confiança de Carles Puigdemont. El mateix president ja s’ha posat en contacte amb la CUP (els anticapitalistes li havien fet arribar diversos missatges demanant posar-se mans a l’obra) per celebrar de manera imminent –encara sense dia i hora, però serà «ben aviat», segons una font parlamentària– una reunió.

Les set setmanes transcorregudes des del debat dels pressupostos del 2016 han servit per a un subtil moviment de peces que permet pensar –amb els risc del que és imprevisible– que l’encaix no deu ser difícil.

Al juny, el Govern va anunciar que no negociaria amb ningú i, més tard, que els pressupostos del 2017 anaven annexats a la qüestió de confiança, com un pack. Quan la CUP es va apuntar, també al juny, de manera entusiasta a la idea del referèndum unilateral (RUI), la reacció de l’Executiu va ser que «el full de ruta no es toca».

Fa 15 dies, la portaveu Neus Munté ja va revelar l’interès de Puigdemont per negociar els suports a la qüestió de confiança. Fa una setmana, el mateix president va dir que no seria lògic que la CUP el recolzés en la moció però no en els comptes del 2017. 

 

«VIA OBERTA»

Notícies relacionades

El mateix president va trencar el pack. I sobre la RUI, només cal donar un cop d’ull, per exemple, al que va dir ahir la flamant nova coordinadora del PDC, Marta Pascal: el RUI és una «via oberta» i una «opció real» per al full de ruta.

I això la setmana que, segurament, Junts pel Sí i la CUP desobeiran simbòlicament el Constitucional al reclamar al ple del Parlament que es ratifiquin les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent que, precisament, obren la porta al RUI.