CDC atribueix l'operació al 'Fernándezgate'

Francesc Sànchez vincula els registres al congrés del partit del cap de setmana

El partit es mostra "tranquil" davant la presumpta vinculació de la trama amb Puigdemont

fmasreal31544977 tarragona  tarragones   22 10 2015  caso 3   xavie160115182647

fmasreal31544977 tarragona tarragones 22 10 2015 caso 3 xavie160115182647

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

CDC s'ha acollit aquest dimarts a les converses entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz i el ja exdirector de l'oficina antifrau Daniel de Alfonso (conegudes com el 'Fernándezgate') per crear un halo de sospita sobre tota l'operació anticorrupció portada a terme en diversos ajuntaments d'Espanya i, singularment, a Catalunya. L'actual home fort del partit en aquesta època precongressual, Francesc Sànchez, ha qualificat d'“actuació poc democràtica” una operació que demostra “la poca separació de l'Executiu amb el poder judicial”.

Notícies relacionades

“Hem vist recentment com actua el ministre” ha asseverat Sànchez, “i aquestes actuacions a tres dies del nostre congrés refundacional ens remeten a l'aparell de l'Estat i els seus mitjans propis de les clavegueres”. I ha sentenciat : “Mentre Jorge Fernández Diaz estigui al capdavant d'Interior sempre hi haurà la sospita que vol fer mal a Convergència i al procés”. Per al portaveu convergent, “més que un ministre, Fernández Díaz actua com el director d'un ‘reality show”, en referència “a l'habitual circ mediàtic que s'ha muntat, amb periodistes avisats i a punt amb les seves càmeres abans de l'arribada de la Guàrdia Civil”.

ELS CONTRACTES DE GIRONA

Sobre la vinculació de la consultoria Efial amb l'Ajuntament de Girona, quan el comandava l'avui president Carles Puigdemont, Sànchez ha afirmat que el partit estava “absolutament tranquil” i quant a la gestió del cap del Consell Executiu com a alcalde va ser “impecable, transparent i auditada pel Tribunal de Comptes”.