Ampliat el termini del vot per correu fins avui, dijous 23 de juny

El director de Correus va sol·licitar aquesta mesura davant l'"important increment de les sol·licituds" per exercir aquest dret per correspondència

jcortadellas32217216 madrid  20  12 2015 politica elecciones generales 160617102334

jcortadellas32217216 madrid 20 12 2015 politica elecciones generales 160617102334

1
Es llegeix en minuts

La Junta Electoral Central (JEC) va acordar aquest dimecres ampliar 24 hores, és a dir, fins a aquest dijous, dia 23 de juny, el termini perquè els electors residents a Espanya que han sol·licitat votar per correu a les generals de diumenge puguin dipositar els seus sufragis a les oficines postals.

L'organisme arbritral va prendre aquesta decisió durant la reunió que va mantenir aquest dimecres al Congrés dels Diputats, després d'estudiar un informe del president de Correus en què es posa en relleu "l'important increment de les sol·licituds de vot per correspondència" per a aquests comicis, segons relata l'acord.

En total, Correus ha admès 1.452.988 sol·licituds de ciutadans residents a Espanya que volen votar via postal, gairebé el doble que les 793.112 peticions admeses en els comicis del 20 de desembre i rècord històric d'aquesta modalitat de vot. En concret, les peticions per exercir aquest dret per correu han crescut un 85,5%.

La Junta Electoral ja havia ampliat el termini que tenia l'Oficina del Cens Electoral per remetre la documentació corresponent als ciutadans que han sol·licitat aquesta modalitat de votació, cosa que podria comportar "un retard en la seva recepció pels electors", segons admet la JEC. Aquesta circumstància també ha pesat en la decisió d'ampliar el termini per dipositar aquests vots a les oficines postals

EN L'HORARI ORDINARI

En el seu acord, la Junta Electoral Central especifica que els electors podran entregar els seus vots a les oficines de Correus en els seus "horaris ordinaris".

Notícies relacionades

Les paperetes dels ciutadans residents a Espanya que han optat per aquesta forma de vot s'introduiran a les urnes de les meses electorals on estan adscrits i es comptaran amb la resta de sufragis diumenge a la nit.

Per això, la JEC subratlla en el seu acord que "Correus haurà d'extremar la diligència per assegurar que els sobres amb el vot es puguin entregar el dia de la votació a les respectives meses electorals dins dels terminis legalment establerts".