retorn a les urnes

El segon sondeig general de les eleccions del 26-J, en obert i al complet

EL PERIÓDICO publica totes les dades del baròmetre del GESOP sobre els comicis publicat dilluns, 20 de juny

sondeocat19

sondeocat19

1
Es llegeix en minuts

EL PERIÓDICO publica en obert i al complet totes les dades i les tabulacions de les enquestes de les eleccions generals del 26-J del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) publicades en aquest diari. Es tracta del sondeig a nivell espanyol i a nivell català, publicat diumenge passat, 19 de juny. En un nou exercici de transparència, molt valorat per politòlegs, periodistes, militants i ciutadans sensibles a la demoscòpia electoral, EL PERIÓDICO difon sistemàticament les dades dels seus sondejos

Segons el sondeig del GESOP, la governabilitat d'Espanya serà tan o més complexa que la que van donar les urnes en la 'primera volta' de les eleccions generals, al desembre. Cap de les aliances naturals (entenent per naturals els blocs d'esquerra i dreta) aconseguirà la majoria absoluta. Les forces progressistes es quedaran molt més a prop d'aquests 176 escons que les opcions conservadores, però aquestes últimes, en especial el PP, han aconseguit escurçar distàncies en la primera setmana de campanya. No obstant, tenint en compte el que s'ha esbombat en la infinitat de mítings, debats i entrevistes, ni Albert Rivera pretén fer president Mariano Rajoy, ni Pedro Sánchez té intenció d'entendre's amb Pablo Iglesias.

Pel que fa a Catalunya, després de l'arrencada de la primavera, que li va permetre arribar al 27% d'estimació de vot, enfront del 24,6% obtingut el 20-D, En Comú Podem ha posat la velocitat de creuer, augmentant en una setmana un mig punt i, sobretot, liderant tots els indicadors parcials, com el del grau de mobilització i la fidelitat. Amb tot una ERC a l'alça li retalla 3,3 dels 11,3 punts d'avantatge que marcava el sondeig del 10 de juny, gairebé un terç. La primera setmana de campanya ha anat bé a les forces de Xavier Domènech i Gabriel Rufián.

Tabulacions del sondeig del 26-J a Espanya del GESOP per a EL PERIÓDICO.

Base de dades del sondeig del 26-J a Espanya del GESOP per a EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

Tabulacions del sondeig del 26-J a Catalunya del GESOP per a EL PERIÓDICO.

Base de dades del sondeig del 26-J a Catalunya del GESOP per a EL PERIÓDICO.