Homs rebutja el referèndum unilateral i carrega contra ERC

El candidat aposta obertament per forçar una ruptura interna de la CUP i donar així "oxigen" al sector més pactista

 

  / ACN / MATEOS P.

2
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / SANT BOI

El candidat electoral de ConvergènciaFrancesc Homs, ha demostrat avui que farà campanya mossegant. Tant la CUP -suposat aliat del Govern fins dimecres- com el soci dins del Govern, ERC, a qui ha retret la seva "equidistància" entre convergents i cupaires.

Homs marca territori -també en clau interna convergent- contra les tesis unilaterals, com el Referèndum Unilateral, una hipòtesi de treball que fins i tot el president Puigdemont no descarta. En canvi, Homs se situa en la tesi d'Artur Mas i argumenta que la 'RUI' no aconseguiria el suport dels contraris a la independència. “¿Com es fa una RUI si els del ‘no’ no te la reconeixen? La democràcia no es pot imposar” ha argumentat. “El que és central no és fer un concurs entre independentistes per veure qui és més unilateral, el que és central és poder fer les coses de manera que els que estan a favor i en contra se sentin interpel·lats, facin una discussió serena i finalment es voti en urnes reconegudes per tothom".

D'aquesta manera Homs torna a l'anomenada 'pantalla' del referèndum pactat.

NO SER "CONDESCENDENTS" AMB LA CUP

El candidat també ha retret l'actitud d'ERC de refer ponts amb la CUP malgrat la bretxa oberta aquesta setmana. "Puc entendre que Esquerra Republicana, per arrossegar uns quants vots, vulgui mantenir una equidistància que no comparteixo. Aquesta setmana la CUP ha fet molt de mal i no podem enfadar-nos i l'endemà dir que no passa res i ho relativitzem”. Homs ha dit que la CUP "ha d'anar al racó de pensar" i ha apostat obertament per forçar una ruptura interna dels anticapitalistes donant "oxigen" al sector més pactista. Si no, "la línia dura seguirà guanyant perquè ens tindran la mesura presa".

Homs de tornat a acusar Esquerra de "fer discursos" davant una Convergència que "ha pres decisions".

El convergent també ha atacat el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, que avui ha culpat la Generalitat i la CUP de la falta d'acord pressupostari. "De lliçons ni una, senyor Rajoy, voteu al costat de la CUP, sou tots dos radicalisme pur, i no ens quedarem callats” i ha afegit que "“Rajoy hauria de saber que si no s'han tramitat és per la CUP i també pel vot del PP, ¿el PP no estava al Parlament? Que sempre apel·la a les coses que afecten la gent”.

EL FANTASMA DEL TRIPARTIT

Notícies relacionades

¿Qui assegura que no hi hagi un altre tripartit amb un altre tipus de programa?", ha afegit Homs, recuperant l'espantall dels governs d'esquerra. Un tripartit "amb ERC, amb la CUP, amb Catalunya Sí que es Pot, amb el PSC...model Barcelona", ha indicat.

Homs ha comparegut a l'empresa "Cuina Justa", un Centre Especial de Treball de la Fundació Cassià Just, i ha afirmat que la Generalitat ha anat prenent mesures per "facilitar la contractació d'aquest tipus d'empreses".