RETORN A LES URNES

'Un president català per a canviar Espanya', eslògan de Ciutadans per a la campanya del 26-J a Catalunya

La força taronja incidirà en la "catalanitat" d'alguns dels seus principals dirigents per intentar millorar els resultats del 20-D

rivera26jc

rivera26jc

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

Ciutadans ja s'ha posat mans a l'obra en el seu pla de reivindicar la seva "catalanitat" en la campanya catalana cap al 26-J. Amb l'eslògan 'Un president català per a canviar Espanya' acompanyant la imatge d'Albert Rivera, la força taronja pretén millorar els resultats del 20-D a Catalunya, quan va quedar en cinquena posició, davant del PPC.

Amb aquesta estratègia, una vegada ha consolidat la conquista als caladors del PP i el PSC, Ciutadans intentarà pescar a les aigües tèrboles de Convergència i, sobretot, intentarà seduir els exvotants d'Unió, que en aquesta ocasió ha optat per no presentar-se als comicis. En una entrevista amb aquest diari, el cap de llista del partit taronja per Catalunya, Juan Carlos Girauta, ja va resumir que l'objectiu de la seva candidatura serà veure complert "el somni humit del catalanisme polític, que és liderar Espanya des de Catalunya". També va subratllar que molts dirigents del partit tenen origen català.