TORNADA A LES URNES

Iñigo Errejón: "La plurinacionalitat i el dret a decidir no ens fan por"

El secretari polític de Podem i les seves aliances reivindiquen la fraternitat territorial a Barcelona

icoy34139060 barcelona 03 06 2016   acto de en comu oodem en el160603200131

icoy34139060 barcelona 03 06 2016 acto de en comu oodem en el160603200131 / CARLOS MONTANYES

2
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL / BARCELONA

Iñigo Errejón s'han reunit a Barcelona amb els representants de les diferents confluències d'Units Podem per reclamar un projecte plurinacional i diferent de l'Estat. "La plurinacionalitat no és una suma d'aliances electorals, és un projecte per guanyar la següent dècada", ha asseverat el número 2 de Podem davant 400 persones al Poblenou.

"La plurinacionalitat i el dret a decidir no ens fan por. La nostra pàtria està construïda de diferents països. Serem els pobles els que construirem la convivència i no els de dalt", ha assegurat Errejón en català, convençut que el canvi està a prop. El seu únic dubte és quan arribarà. "El canvi polític està a l'abast, el dubte és si serà d'aquí quatre setmanes o quatre anys. En quatre anys segur que guanyem, però ens deixarien el país fet miques". Per això el politòleg ha fet una crida al PSOE a configurar un "govern a la valenciana o a la barcelonina". El govern a la barcelonina serà una de les idees força d'En Comú Podem en aquesta campanya.

"La pàtria és un projecte de vida comuna, pacte social que valgui la pena viure i no un malson en mans de neoliberals", ha afirmat Xavier Domènech al recollir el testimoni d'Errejón. En la seva encesa intervenció ha aprofitat per atacar Convergència, recordant com pactava amb el PP la reforma laboral "mentre s'omplien la boca de la paraula Catalunya i enarboraven la bandera". Tampoc ha escatimat dards per a Mariano Rajoy, que "seria Groucho Marx si no fos tan tràgic en les seves polítiques". El cap de llista d'En Comú Podem ha reivindicat la fraternitat de les aliances malgrat els intents dels populars per enfrontar territoris Domènech ha exhibit. "Ens volien separats i vam construir aliances".

Notícies relacionades

Abans que ells han intervingut els representants de les confluències de Euskadi, País Valencià, Galícia i les Balears. "El 26-J pintarem l'arc mediterrani de canvi", ha assegurat Laura Camargo, de la coalició balear Units Podem MésMireia Mollà (de A la valenciana), la que més passions ha aixecat, ha recordat que els valencians es van aixecar després d'haver sigut "el laboratori de proves de la dreta més rància, casposa i corrupta". Per la seva part, el coordinador d'Anova, Antón Sánchez ha recordat que dirigents del PP reben resposta ciutadana i "no poden sortir al carrer perquè ja és nostre". 

Nagua Alba, secretària general de Podem a Euskadi, ha lamentat que durant molts anys la qüestió territorial hagi sigut instrumentalitzada. "Hem evidenciat que la qüestió territorial no és res que es pugui ignorar com fa el PP ni instrumentalitzar per tapar altres qüestions, com fa el PNB i segur que aquí també us sona l'assumpte. Els problemes s'afronten amb més democràcia i preguntant a la ciutadania, que és major de edat". Citant Iñaki Gabilondo ha reivindicat "el dret a decidir ser feliç".