CONTRA LA PRECARIETAT

Gairebé 50 ajuntaments de Catalunya firmen una declaració contra la pobresa

Només sis alcaldes van poder assistir a l'acte perquè el Parlament aprovi el dret a la Renda Garantida de Ciutadania

icoy34103664 barcelona 31 05 2016  sociedad   per una catalunya160531202229

icoy34103664 barcelona 31 05 2016 sociedad per una catalunya160531202229

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL / BARCELONA

Només sis dels 27 alcaldes de municipis de Catalunya que havien anunciat la seva assistència van anar dimarts a la tarda a la presentació d'una declaració per instar el Parlament a aprovar el dret a la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). Aquesta mesura, que recolzen prop de 50 ajuntaments, cobriria els mínims vitals de totes les famílies sense recursos. 

Notícies relacionades

"Coherents amb el desenvolupament dels principis i valors de justícia, solidaritat i fraternitat demanem al Parlament de Catalunya que faci la seva feina amb diligència i aprovi aquesta proposta de llei els pròxims mesos. És hora que es compleixi l'esperança d'una Catalunya cohesionada socialment, sense pobresa i amb dignitat", diu el text acordat. La lluita per aquest dret parteix d'una ILP que demana una ajuda de 664 euros mensuals, en dotze pagues i amb complements d'acord amb el nombre de membres de la unitat familiar, per a tots aquells que es trobin en una situació de preocupant precarietat. "És un drama que perviu en la nostra societat des de fa anys. Els governs de l'Estat i de la Generalitat, en comptes d'adoptar les mesures necessàries per crear ocupacions laborals dignes o redistribuir de manera solidària la riquesa, han aplicat una política de retallades dels drets socials i laborals", assegura en un comunicat.

Laia Ortiz, tinent alcalde de Barcelona, va excusar la presència de l'alcaldessa Ada Colau, que dimarts es va sentir indisposada. També van assistir a l'acte les alcaldesses Núria Parlon (Santa Coloma de Gramenet), Candela López (Castelldefels), Lídia Muñoz (alcaldessa accidental de Sant Feliu de Llobregat), Isabel García (Santa Perpètua de Mogoda), Lluïsa Moret (Sant Boi de Llobregat) i l'alcalde Lluís Tejedor (Prat de Llobregat). També van donar suport a aquesta proposta diputats com Lluís Rabell i Marta Ribas, de Sí que es Pot, i Raúl Moreno, del PSC.