Pablo Iglesias: "No crec que el PSOE vagi a desaparèixer"

El líder de Podem assegura que a les files socialistes hi ha dirigents que volen governar amb el partit morat

 

  / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Pablo Iglesias és optimista respecte als resultats del 26-J, però considera que encara que aconsegueixi sobrepassar Pedro Sánchez els socialistes no quedaran reduïts a una força política menor, com va passar amb els socialdemòcrates grecs del Pasok. "No crec que el PSOE vagi a desaparèixer i no crec que això sigui bo. Seguirà sent un partit fonamental a Espanya", ha augurat en un col·loqui humorístic amb l'equip de Mongòlia, a Madrid.

Notícies relacionades

El secretari general de Podem ha assegurat també que dins del partit socialista hi ha dirigents que sí que estarien disposats a formar un executiu amb els morats després de les eleccions del 26-J. "El PSOE té gent que vol governar amb nosaltres i que és molt útil i valuosa per al futur", ha assenyalat, per ratificar la seva mà estesa a negociar.  Ha assegurat que Podem està "obligat històricament" a considerar el PSOE "un aliat" i ha tornat a demanar a Sánchez que "s'hi acosti" després de la repetició electoral. 

Preguntat per la pugna interna i les referències -obertes a la interpretació- que ha estat fent a Twitter sobre les seves lectures, ha advertit que tot bon líder ha d'anar en compte que no proliferin al seu voltant dirigents nefastos i perillosos. La seva reflexió ha partit de la biografia que ha llegit recentment de Joseph Fouchet, el polític de la Revolució Francesa considerat el pare de l'espionatge modern, de la qual va penjar diversos extractes en les xarxes socials, que van causar estupefacció a les files podemistes. "Cal estar molt atent per saber si t'estan creixent Fouchés al voltant", ha deixat anar a la conversa i ha negat que, fins ara, n'hagi descobert cap a Podem.