Deu refugiats arriben aquest dimarts a Catalunya

El grup el formen tres homes, tres dones i quatre nens sirians asilats a Grècia

Interior afirma que Atenes reclama que no es facin més visites als camps de refugiats

 

  / EFE / KIKO HUESCA

2
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / CARLOS MÁRQUEZ / BARCELONA

El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat aquest dilluns que Espanya començarà a rebre aquest dimarts els contingents de refugiats acordats amb els organismes internacionals. El primer grup estarà integrat per 20 refugiats, dels quals 10 s'instal·laran a Catalunya. Aquesta vintena de ciutadans, la majoria sirians, i 130 més aniran arribant en posteriors vols procedents de Grècia. Es preveu que a finals de juny hagin arribat a Espanya un total de 586 refugiats, dels qual 18 ja són al país.

La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR) serà l'entitat encarregada d'allotjar els tres homes, tres dones i quatre nens d'origen sirià procedents de Grècia que s'espera que arribin a Barcelona per via aèria. Àngel Miret, responsable de l'acollida de refugiats per part de la Generalitat, ha explicat a aquest diari que han rebut la notificació del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social per correu electrònic aquest mateix dilluns al matí.

"Esperem poder treballar de manera més coordinada a partir d'ara per poder realitzar una millor previsió dels perfils, cosa que ens ajudarà molt en la incorporació a la normalitat cívica" dels asilats, ha assenyalat. Segons Miret, aquesta és la primera vegada que el Govern central informa la Generalitat de l'arribada de refugiats. Fins ara, segons el coordinador de l'acollida, el Govern català ho sabia a través de les entitats. 

Consultada per aquest diari, la CCAR ha preferit no revelar el destí de les 10 persones que aterraran dimarts al Prat per emprendre una nova vida. Un possible allotjament podria ser la Casa Bloc de Sant Andreu, a punt des de fa setmanes per albergar unes 90 persones.

NO MÉS VISITES

Dimecres arribaran a Espanya 28 refugiats procedents d'Itàlia. Són persones que formen part d'un pla pilot en què ja s'ha donat acollida a 18 persones més i que d'aquí uns dies també preveu rebre un altre grup de quatre. Els altres contingents els formaran 285 refugiats precedents del Líban i 101 de Turquia.

Notícies relacionades

Fernández Díaz ha aprofitat la roda de premsa en què ha informat sobre aquestes dades per enviar també una pulla als polítics i activistes espanyols que visiten aquests dies els camps de refugiats de Grècia per expressar la seva solidaritat.

El ministre en funcions ha explicat que el Govern grec ha sol·licitat a la resta d'executius comunitaris, tant per carta com oralment, que restringeixin les visites als camps de refugiats. "Ens van demanar emfàticament que no hi féssim més visites perquè han d'atendre els refugiats i estan saturats", ha assegurat el dirigent del PP.