Suport aclaparador de les bases de Podem a la coalició amb IU

El 98% dels simpatitzants del partit morat i el 88% dels d'Alberto Garzón voten 'sí'

Alberto Garzón, d’IU, i Pablo Iglesias, de Podem, durant l’acte en què han comunicat l’acord d’aquests dos partits per a les pròximes eleccions.

Alberto Garzón, d’IU, i Pablo Iglesias, de Podem, durant l’acte en què han comunicat l’acord d’aquests dos partits per a les pròximes eleccions. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

Suport massiu dels simpatitzants de Podem a la confluència amb IU. El 98% dels inscrits han votat a favor de l'aliança amb resultats homogenis a totes les comunitats, que estan al voltant del 95%. L'enquesta interna es va fer telemàticament entre dimarts i dimecres, amb una participació de 144.569 vots, el 35% del cens d'inscrits. L'1,92% hi ha votat en contra.

Els resultats de Podem se saben tot just unes hores després que es fes púbic el segon suport massiu de les bases d'IU a la coalició amb Podem, segellada dilluns passat amb una abraçada entre Pablo Iglesias i Alberto Garzón a la Puerta del Sol, a Madrid. El 87,8% dels simpatitzants d'esquerres han votat a favor de l'acord (20.302), xifra que suposa el 3% més de suport que en la consulta feta la setmana anterior, quan es va fer un referèndum 'a cegues' ja que el pacte no estava tancat i es desconeixien els termes de l'aliança.

SENSE NOM, ENCARA

Notícies relacionades

Mentrestant, el nom de la coalició continua sense definir-se. Segons ha confirmat el secretari d'organització, Pablo Echenique, les dues formacions han intercanviat les últimes hores diverses propostes però no han pres cap decisió, malgrat que s'ha de presentar formalment abans d'aquest divendres a les vuit del vespre. En les propostes plantejades pel partit lila s'hi inclou la marca Podem, ja que consideren que és la fórmula més reconeixible per l'electorat.

Echenique també ha justificat el fitxatge de l'exjemad Julio Rodríguez per la província d'Almeria, per "blindar" la possibilitat que surti elegit diputat, cosa que no va aconseguir el 20-D quan va concórrer com a número dos per Saragossa. Davant les crítiques sorgides a IU en aquesta província andalusa criticant la incorporació del general com a cap de cartell, Echenique hi ha tret importància i les ha qualificat d'"irrespectuoses".