Francesc Homs descarta aspirar a càrrecs orgànics en la nova CDC

El cap de llista convergent el 20-D prefereix centrar-se en la campanya del 26-J

2
Es llegeix en minuts
E. P. / BARCELONA

El vicesecretari general de CDC, Francesc Homs, ha manifestat aquest dimarts que no concorrerà a cap càrrec en el congrés del partit al juliol perquè la seva "prioritat" són les eleccions generals, una vegada formalitzada la seva candidatura a les primàries per encapçalar la llista.

Així ho ha explicat en roda de premsa després de presentar més dels 175 avals que necessitava per concórrer a les primàries, un procés que no es planteja "en termes de confrontació", davant la possibilitat que la presidenta de la sectorial d'Igualtat, Sílvia Requena, també sigui candidata.

"Ofereixo el que sóc. No em trobaran buscant les set diferències. Tots som del mateix partit", ha sostingut Homs, que està disposat a debatre amb Requena els seus respectius programes malgrat que la seva prioritat és explicar-se davant la militància.

Homs ha precisat que el suport que obtingui a les primàries l'utilitzarà en favor de les eleccions, i la seva manera de comprometre's en això és renunciar a un càrrec a CDC: "Ho donaré tot pel 26-J".

Al seu parer, les primàries serviran per activar CDC de cara a les eleccions -que veu com un "fracàs" de la política espanyola-, i també per presentar-se personalment com un dirigent catalanista que sempre ha cregut que la millor solució per a Catalunya és la independència i partidari de fer política.

També s'ha presentat com una persona honrada -"no tinc més patrimoni que la meva honradesa"- que combatrà la corrupció i que creu en la llibertat i en el treball davant una societat subsidiada.

"Trobo a faltar un discurs públic molt més a favor del treball, sobretot per part de determinades formacions polítiques. Una societat subsidiada és una societat morta", ha dit.

Ha constatat la força i els valors de CDC, al marge "del que hagin pogut fer persones" del partit, i ha defensat presentar-se a les generals amb el nom de Convergència.

CRÍTIQUES A ERC

Notícies relacionades

Homs ha acusat ERC de tenir més ganes de reivindicar-se que de practicar la unitat tot i apel·lar-hi en els seus discursos: "ERC ha marcat un altre terreny de joc. El que no farem nosaltres és quedar-nos de braços plegats i lamentar-nos".

No obstant, assegura que la seva prioritat és combatre políticament i democràticament els discursos del PP, el PSOE i C's, així com d'En Comú Podem, que defineix com "els precursors d'una gran expectativa frustrada que no han complert cap dels seus compromisos".

Mor Joaquim Ferrer Roca, exconseller de Cultura

Joaquim Ferrer Roca, historiador, senador, exconseller de Cultura i històric dirigent amb orígens socialdemòcrates de CDC, ha mort aquesta matinada als 78 anys com a conseqüència d'una malaltia. El mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha fet ressò de la "trista notícia de la mort de l'exconseller Joaquim Ferrer": "Li agraeixo tot el que ha fet per Catalunya, i la seva amistat", ha afirmat des de Twitter. La portaveu del Govern, Neus Munté, ha expressat el condol de l'Executiu per la mort de Ferrer, de qui ha destacat la seva aportació al món de la cultura des de les seves responsabilitats a la Generalitat.