Dimiteix el coordinador de Ciutadans a la Rioja per tenir empreses a Panamà

Pérez Oteiza apareix en dues societats "offshore" dedicades a assessoria de comerç exterior

ccuellar33574084 gra134  madrid  17 04 2016   el secretario general160418101805

ccuellar33574084 gra134 madrid 17 04 2016 el secretario general160418101805 / Victor Lerena

1
Es llegeix en minuts
CARLOS CUÉLLAR / BARCELONA

Federico Pérez Oteiza, el fins ara coordinador de Ciutadans la Rioja, ha presentat durant aquest cap de setmana la seva dimissió al càrrec, derivada de l'enrenou format al saber-se que estava vinculat amb dues empreses a Panamà

"Vull recordar que no tinc cap càrrec públic i que he decidit apartar-me del càrrec de la meva agrupació que ocupo de forma voluntària i sense remuneració", han sigut les paraules de Pérez Oteiza en un comunicat fet públic dissabte a mitjanit. 

L'excoordinador regional apareix relacionat amb dues empreses panamenyes, constituïdes entre els anys 2008 i 2009, Valdezcaray Corp. i Reiki Technologies, aquesta última encara en actiu, vinculades a l'assessoria de comerç exterior i amb seus físiques a Logronyo i Madrid. 

Federico Pérez Oteiza

EXCOORDINADOR DE CIUTADANS A LA RIOJA

No tothom que té una societat oberta a qualsevol lloc del món, incloent-hi Panamà, vol cometre frau fiscal

El seu nom no apareix en els polèmics papers del bufet Mossack Fonseca, però Oteiza ha recordat que ell va residir fa vuit anys al país centreamericà. "No podem posar corruptes i emprenedors al mateix sac", va expressar en el seu comunicat després d'abandonar el seu càrrec a Ciutadans

UNA VALORACIÓ "POSITIVA"

Per la seva part, el secretari general del grup parlamentari de Ciutadans, Miguel Gutiérrez, ha valorat la dimissió de Pérez Oteiza en declaracions als mitjans a la Puerta del Sol, on ha participat en una taula informativa juntament amb el portaveu de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado.

Notícies relacionades

Gutiérrez ha especificat que Pérez Oteiza és "coordinador d'una agrupació i no és un càrrec electe" i ha aclarit també que segons sembla aquest "residia i treballava a Panamà quan va obrir aquests comptes".

"Valorem positivament que, sense haver-hi res al darrere, una persona del nostre partit hagi decidit dimitir d'un càrrec que és orgànic, que no és un càrrec públic, i que a més no té cap remuneració", ha rematat Gutiérrez.