El Govern: "Ningú que hagi operat des de paradisos fiscals pot estar a l'Executiu"

Sáenz de Santamaría considera que amb la seva renúncia Soria "ha fet un exercici de responsabilitat que l'honra"

La vicepresidenta assenyala que l'exministre, que solament reconeix "errors" en les "explicacions", ha portat a terme "una detallada exposició"

tecnicomadrid33548092 madrid 15 04 2016  pol tica    rueda de prensa pos

tecnicomadrid33548092 madrid 15 04 2016 pol tica rueda de prensa pos

1
Es llegeix en minuts
JUAN RUIZ SIERRA / PATRICIA MARTÍN / MADRID

Cristóbal Montoro ha pronunciat aquest divendres una contundent frase, recolzada per Soraya Sáenz de Santamaría, sobre la renúncia de José Manuel Soria com a ministre d'Indústria en funcionsJosé Manuel Soria després de descobrir-se que havia mentit sobre la seva participació en una societat en el paradís fiscal de Jersey. “Si es confirmés, ningú que hagi operat des de paradisos fiscals pot estar al Govern. Amb tota rotunditat”, ha dit el ministre d'Hisenda.

La vicepresidenta del Govern, que ha descartat que Mariano Rajoy hagi de comparèixer al Congrés sobre aquest cas com li demana el PSOE, ha intentat girar full de l'escàndol. Ha alabat la figura política de Soria i ha defensat el pas que s'ha vist obligat a fer no sense resistència. “Ha anat molt més enllà de donar explicacions. Ha assumit responsabilitats polítiques”, ha argumentat Sáenz de Santamaría, que també ha subratllat que la sortida del polític canari “obeeix a motius personals, no de gestió”, un camp sobre el qual la número dos de l'Executiu ha volgut “valorar l'esforç del seu treball al llarg de la legislatura”.

El comunicat del també expresident del PP canari es limita a reconèixer “errors” en les “explicacions” contradictòries al llarg dels últims dies. Però per al Govern es tracta d'una “detallada exposició”.  

"PRESUMPCIÓ D'INOCENCIA"

Notícies relacionades

“Ha fet un exercici de responsabilitat que l'honra”, ha continuat la vicepresidenta, que també ha eludit contestar si considera que Soria és o no culpable, ja que “el Govern no pot negar el dret a la presumpció d'innocència”.

Davant les crítiques de tota l'oposició, Sáenz de Santamaría ha replicat que cap partit està exempt d'aquesta classe de casos, al·ludint específicament al PSOE. “Per desgràcia, bona part de la pràctica totalitat dels partits polítics es veuen immersos en informacions d'aquesta naturalesa. Cal establir entre tots mecanismes contra la corrupció. No crec que el senyor Pedro Sánchez, que també té a les seves files casos sonats, li pugui dir res a Mariano Rajoy”, ha afegit.