corrupció a valència

El PP valencià demanarà a Gènova que expulsi els regidors imputats si no dimiteixen en una setmana

El partit els acusarà d'una falta molt greu per desobediència si no marxen voluntàriament abans del dia 14

2
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / VALÈNCIA

El PP valencià demanarà a la direcció nacional del partit que expulsi els nou regidors valencians imputats (investigats, segons la nova terminologia) per presumpte blanqueig de capitals dins del 'cas Taula' si aquests no renuncien abans voluntàriament a les seves actes. No obstant, el PPCV esperarà que es compleixi el termini de deu dies donat als regidors perquè deixin el càrrec abans de fer cap moviment.

    Si no ho fan, segons han confirmat fonts de la direcció del PPCV a EL PERIÓDICO, el PP valencià informarà Génova que els nou regidors han comès una falta molt greu per desobediència a la direcció regional, i això seria, expliquen, motiu d’expulsió. Aquest termini podria complir-se entre els dies 12 i 14 d’abril, depenent de quan hagin rebut els regidors la carta del partit demanant-los que compleixin amb aquest compromís. Serà llavors quan els populars valencians enviaran al Comitè Nacional de Drets i Garanties l’informe jurídic que estan elaborant sobre el cas.

EXPULSIÓ

Si en aquell moment els regidors segueixen negant-se a renunciar-hi, en l’informe assenyalaran que s’ha comès una falta molt greu per instar el comitè que en decreti l’expulsió. En cas que el comitè no faci aquest pas quan resolgui l’expedient informatiu que té obert a tots els implicats en aquest assumpte, el PPCV obrirà llavors el seu propi expedient per acabar decretant la sortida dels regidors.

    La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ja es va reunir d’un en un amb els regidors per demanar-los que deixessin l’acta en un termini de deu dies, recordant-los que l’acord a què es va arribar quan es van conèixer les seves imputacions era que entregarien l’acta voluntàriament si aquestes persistien a l’aixecar-se el secret del sumari. Però els regidors fa setmanes que es resisteixen a renunciar als seus llocs, «convençuts de la seva innocència» i que contra ells no hi ha «proves concloents». També entenen que les normes han de ser igual per a tothom i no veuen per què si l’exalcaldessa Rita Barberá no dimiteix ells sí que ho haurien de fer.

Notícies relacionades

    Barberá compta amb el suport del seu bon amic Mariano Rajoy, però la situació dels regidors és diferent. La direcció del PPCV pretén deslligar-se de la màcula de la corrupció i creu que la renúncia dels regidors podria apagar aquest foc.

UN SOL REGIDOR

Si els regidors no se’n van voluntàriament, encara que siguin expulsats del partit, seguiran com a regidors al grup dels no adscrits. El PP passaria a tenir només un regidor, Eusebio Monzón, l’únic dels deu membres del grup municipal popular que no està imputat. En el cas que els regidors investigats sí que deixessin l’acta, la llista municipal correria, encara que amb problemes perquè hi segueixen figurant alguns imputats. Sense anar més lluny, l’exregidor popular Vicente Aleixandre, número 12 en la candidatura i següent a la llista, a més d’alguns assessors investigats. En qualsevol cas, el PP valencià esperarà que s’acabi l’expedient informatiu obert pel comitè, que ja va suspendre temporalment de militància tots els investigats.