ICV vol denunciar la Fundació Francisco Franco per apologia del terrorisme

Els ecosocialistes demanen que la fiscalia entri d'ofici abans d'interposar la seva demanda

francooo123124

francooo123124

1
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL / BARCELONA

ICV vol denunciar la Fundació Francisco Franco per apologia del terrorisme, després que aquest divendres el compte de la fundació s'hagi dedicat a encadenar tuits celebrant la victòria del cop d'Estat i l'inici de la dictadura. "Creiem que hi ha base perquè la fiscalia actuï d'ofici per aquesta apologia del terrorisme que fa la fundació. Si no actua directament, estudiarem la manera de fer-ho nosaltres", ha assegurat Marta Ribas, coordinadora d'ICV.

Notícies relacionades

"En el dia d'avui, captiu i desarmat l'Exèrcit roig... Nosaltres no oblidem. #1deAbril 1939", ha tuitejat el compte de la fundació, que durant tot el dia ha estat penjant fotos del dictador i de les seves tropes per celebrar l'aniversari. "Hi ha base legal prou definida perquè pugui actuar com a delicte d'odi. És una barbaritat que atempta contra la memòria d'aquest país i també una anomalia democràtica que aquesta fundació segueixi existint i fent-ne de les seves"

ICV no ha sigut el partit que s'ha sentit indignat per l'alegria colpista mostrada per la fundació. "No permetis que un estat que permet i finança això et doni lliçons de res. Vergonya", ha escrit Gabriel Rufián. Entre el 2000 i el 2003, durant el segon mandat de José María Aznar, la fundació va rebre 150.840 euros del Ministeri d'Educació i Cultura.