El delegat del Govern al País Basc demana prohibir un concert de Pablo Hasél

Carlos Urquijo critica que una associació il·legalitzada com Gestores Pro amnistia inviti a actuar el raper, condemnat per enaltiment del terrorisme

Pena de dos anys al raper  Pablo Hasél_MEDIA_1

Pena de dos anys al raper Pablo Hasél_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts
Aitor Ubarretxena
Aitor Ubarretxena

Periodista

ver +

El delegat del Govern al País Basc, Carlos Urquijo, ha sol·licitat al Fiscal de l'Audiència Nacional que impedeixi la celebració, aquest dissabte a Bilbao, d'un concert organitzat per Gestores Pro Aministia, en què participarà el raper català Pablo Hasélcondemnat per enaltiment del terrorisme.

Urquijo ha posat en coneixement de la Fiscalia la convocatòria del concert i ha destacat que Gestores Pro Amnistia és una associació il·legalitzada “per pertànyer a l'estructura d'una banda terrorista”, per la qual cosa no té capacitat “per organitzar absolutament res”. El delegat del Govern critica especialment que un dels convidats a l'esdeveniment sigui el raper lleidatà Pau Rivadulla, més conegut per Pablo Hasél, “a qui recentment el Suprem ha ratificat la condemna de dos anys de presó imposada per l'Audiència Nacional per incitar a l'odi elogiant terroristes d'ETA, Grapo i altres grups”

En el seu escrit, Urquijo al·ludeix a la recent suspensió d'un xou del conegut 'youtuber' Wismichu que estava previst a Bilbao, i recorda que EH va reclamar que es prohibís aquesta actuació per considerar-la denigrant per a les dones. Per això, ha reclamat que també en aquesta qüestió es mobilitzin els grups municipals de l'Ajuntament de Bilbao, inclosa la coalició independentista.

Per justificar la seva actuació, Urquijo assegura que “estem obligats a vetllar pel compliment de la llei” i a assumir la defensa de la dignitat de les víctimes del terrorisme, cosa que implica evitar el desenvolupament d'actes que suposin “descrèditmenyspreu humiliació de les víctimes”. Hasél ja va ser acusat l'any passat d'amenaçar de mort en les seves cançons l'alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC). 

CARRERA POPULAR PELS PRESOS

Notícies relacionades

D'altra banda, l'Associació Plataforma de Suport a les Víctimes del Terrorisme (APAVT) ha demanat a l'Audiència Nacional que prohibeixi una carrera popular pels presos d'ETA organitzada pel col·lectiu Lasterbidean i prevista inicialment per al 5 de juny a Araia (Àlaba)

En un comunicat, l'associació recorda que la carrera s'emmarca dins d'una jornada de suport als presos d'ETA, que també inclou un dinar popular i altres actes per reclamar els drets dels “represaliats polítics”. Per a APAVT, la convocatòria podria ser constitutiva d'un delicte d'enaltiment del terrorisme al suposar “una clara ofensa greu a la memòria de les víctimes del terrorisme com a acte d'humiliació i menyspreu”.