la plaga de la corrupció

Rita Barberá es persona en la causa sobre blanqueig de capitals al PP de València

L'exalcaldessa i senadora ha designat com a advocada la seva neboda, Rita Corbín

rjulve33186227  fotodeldia  former valencia s mayoress rita barbe160323164233

rjulve33186227 fotodeldia former valencia s mayoress rita barbe160323164233 / Kiko Huesca

1
Es llegeix en minuts

Rita Barberá s'ha personat en la part del 'cas Imelsa' que va derivar en l'operació Taula, en què s'investiga el presumpte blanqueig de capitals al grup municipal del PPblanqueig de capitalsPP a l'Ajuntament de València, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores del procediment.

El magistrat del jutjat d'Instrucció número 18 de València, que investiga el cas, ha dictat una providència en què accepta la personació de l'exalcaldessa i senadora en la causa, que ha designat com a advocada la seva neboda Rita Corbín. Aquesta lletrada és filla de José María Corbín, el cunyat de Barberá que també va tenir el seu moment de fama mediàtica al pronunciar una controvertida frase per intentar allunyar la seva dona de qualsevol corruptela: "Si sé que la meva dona ha donat mil euros, li clavo un gec de bufetades".

DECLARACIÓ VOLUNTÀRIA

En una resolució del 14 de març el jutge va oferir a Barberá declarar voluntàriament en la causa, on 48 persones i el PP figuren com a imputats ('investigats' segons la nova nomenclatura legal), abans de decidir si l'eleva al Tribunal Suprem, i li va donar un termini de 20 dies per comunicar la seva decisió.

Notícies relacionades

L''endemà, Barberá va oferir una roda de premsa en què va anunciar que acceptava l'oferiment del jutge per anar a declarar voluntàriament, si bé no va precisar de quina forma ho faria ja que, segons va dir, havia d'estudiar les opcions.

La Fiscalia considera que en aquesta causa hi ha indicis racionals de la participació en el blanqueig tant de Barberá com del diputat autonòmic Miquel Domínguez i per això va demanar que el procés passés directament al Suprem, si bé el magistrat va decidir donar per esgotada tota la instrucció.