CANVI A L'ALCALDIA

ERC lamenta que la sociovergència de Girona s'hagi pactat des de Barcelona

Els republicans rebaten les acusacions de Ballesta i afirmen que el "deslleial" ha sigut ell per pactar amb el PSC mentre negociava amb ells

undefined33106871 girona   girones   rueda de prensa erc   maria mer160309133753

undefined33106871 girona girones rueda de prensa erc maria mer160309133753 / JOAN CASTRO ICONNA

1
Es llegeix en minuts
Ferran Cosculluela
Ferran Cosculluela

Periodista

ver +

El grup municipal d'ERC a Girona sospita que han sigut les cúpules de CiU i el PSC les que han gestat el pacte a Girona perquè els interessa tenir un govern en majoria que garanteixi l'estabilitat. Tres dels regidors de la formació han explicat que des de Barcelona se'ls va informar que la cúpula de CiU “estava nerviosa” perquè volien tancar un acord com més aviat millor. “És possible que hagin pressionat. Res feia preveure que es produís un acostament amb els socialistes”, han destacat.

La denúncia del grup municipal d'ERC coincideix amb la versió que va publicar dimarts aquest diari, facilitada per fonts coneixedores de les negociacions, que van revelar que dimecres de la setmana passada el mateix president Carles Puigdemont es va reunir amb el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, per demanar-li que li donés un cop de mà en el carreró sense sortida en què s'havia convertit la governabilitat de Girona després de la seva marxa.

INTERCANVI DE RETRETS

Maria Mercè Roca, la líder del grup municipal dels republicans, juntament amb els regidors Martí Terés i Pere Albertí, han rebatut aquest dimecres les acusacions i els retrets que va llançar dimarts l'alcalde Albert Ballesta quan va anunciar la seva renúncia al càrrec i han assegurat que en realitat “la deslleialtat” l'ha comès el mateix Ballesta, que va pactar amb el PSC mentre encara estava negociant amb ells, sense haver-se molestat ni tan sols a trucar-los per telèfon per avisar-los que les converses estaven trencades.

Notícies relacionades

Roca ha insistit que les declaracions de Ballesta (plenes d'acusacions i retrets als republicans) van ser “molt desafortunades”, perquè va cometre l'error de personificar tot l'estira-i-arronsa de les negociacions “El to ens ha dolgut. Nosaltres no ens sentim atacats personalment, va ser una negociació política, no personal. S'equivoca portant-lo a aquest terreny”, ha manifestat.

Els republicans han reconegut que des del principi van qualificar de “frau democràtic” l'operació “rocambolesca” que va portar Ballesta a l'alcaldia i han recordat que quan Puigdemont va deixar el govern municipal ja van considerar que Marta Madrenas (que serà la nova alcaldessa) era “una bona candidata”.