Joan Tardà i David Fernàndez visiten Otegi a la presó

El diputat d'ERC i l'exparlamentari de la CUP expressen al dirigent 'abertzale' la solidaritat del "republicanisme català"

L'exlíder de Batasuna sortirà de presó l'1 de març, però haurà de complir una condemna d'inhabilitació fins al 2021

David Fernàndez i Joan Tardà, als voltants de la presó de Logronyo, on han visitat Arnaldo Otegi.

David Fernàndez i Joan Tardà, als voltants de la presó de Logronyo, on han visitat Arnaldo Otegi.

1
Es llegeix en minuts

El líder de l'extinta Batasuna Arnaldo Otegi ha rebut aquest diumenge la visita a la presó del diputat d'ERC Joan Tardà i l'exparlamentari de la CUP David Fernández. Després d'obtenir el permís d'Institucions Penitenciàries, els dos dirigents s'han desplaçat a la presó de Logronyo, d'on Otegi sortirà l'1 de març després de complir una condemna de sis anys i mig per pertinença a organització terrorista.

Notícies relacionades

Segons han explicat al final de la visita, Tardà i Fernàndez han transmès al dirigent de la esquerra 'abertzale' la "solidaritat del republicanisme català" amb el procés de pau a Euskadi i el reconeixement al seu "compromís amb la pau, la reconciliació i el dret a decidir". Després d'abandonar la presó, Otegi encara haurà de complir una pena d'inhabilitació fins a l'any 2021.

El mateix Otegi ha publicat a Twitter una fotografia de Fernández i Tardà a prop de la presó de Logronyo, acompanyada de l'etiqueta #FreeOtegi.