Monedero creu que un defecte de Pablo Iglesias és la seva "supèrbia intel·lectual"

L'exdirigent del partit lila critica que PSOE, PP i C's hagin fet un acord "de pati d'escola" per enviar el partit al galliner del Congrés

L’exdirigent de Podem Juan Carlos Monedero en una imatge d’arxiu.

L’exdirigent de Podem Juan Carlos Monedero en una imatge d’arxiu. / EFE / RAFA ALCAIDE

1
Es llegeix en minuts

El cofundador i exdirigent de Podem Juan Carlos Monedero creu que el defecte més gran del líder de PodemPablo Iglesias, és la seva "supèrbia intel·lectual". Així ho ha posat de manifest a l'haver de dir "una cosa dolenta" del secretari general de la formació lila.

Durant una entrevista a la televisió gallega 'Vía V', Monedero ha fet un petit test en què, a més, ha hagut de dir "alguna cosa bona" del president del Govern en funcions, Mariano Rajoy: "Gallec", ha assenyalat el politòleg.

Monedero ha criticat que el PP, el PSOE Ciutadans hagin fet un acord "de pati d'escola" per "castigar Podem a la perifèria" després d'aprovar la distribució d'escons de l'hemicicle del Congrés dels Diputats: "No perquè ens molesti el galliner, però ens molesta que s'intenti insultar 5 milions d'espanyols dient-los: 'us posem on no us vegi ningú'", ha subratllat.

D'altra banda, sobre la formació del pròxim Govern, Monedero sosté que "no és bo" que hi hagi noves eleccions. A més, ha advertit al PSOE que recolzar un Govern de gran coalició és "trair" el resultat electoral: "La majoria dels votants del PSOE han votat que no volen un Govern de la pitjor legislatura que ha tingut la democràcia espanyola que és el de Rajoy i això mateix pensen una part important de Podem i IU", ha argumentat.

NOUS COMICIS

Així, ha manifestat que és "rellevant" que les forces polítiques facin "tot el possible" per evitar altres comicis generals tot i que ha dit que sí que se celebraran si el PP els "força" i si el líder del PSOE, Pedro Sánchez, "no té força" per "frenar els barons que volen noves eleccions".

Notícies relacionades

Respecte a la possibilitat que Podem faciliti un Govern socialista, ha defensat que "és una garantia essencial" que membres de la formació lila estiguin en aquest Executiu. Això sí, ha destacat que la decisió se sotmetrà a les bases.

Per l'exdirigent de Podem, el PSOE "ha acabat mimetitzant-se amb el PP" i "ha anat perdent" algunes "coses" pel camí. De fet, ha triat la paraula 'lobbista' per definir l'expresident del Govern Felipe González. En aquest sentit, Monedero ha emfatitzat la "lleialtat al canvi democràtic" de tots els grups parlamentaris que conformen Podem.