CDC votaria contra la investidura de Pedro Sánchez

El partit només canviaria d'opinió si es respectés el seu programa electoral

La portaveu qualifica d'"estrambòtic" el ministeri de la plurinacionalitat que proposa Podem

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Convergència ha afirmat aquest dilluns, després de la reunió del seu nucli dirigent, que no es planteja ni votar a favor ni abstenir-se en una eventual investidura de Pedro Sánchez a la presidència del Govern, "per coherència respecte al nostre programa, el plantejament de PSOE i Podem no és coherent amb el que nosaltres ens vam presentar a les eleccions, no tenim cap altre marge", ha explicat Marta Pascal, portaveu del partit.

Notícies relacionades

Només es plantejaria un canvi de posició, ha afirmat Pascal, si es complís el programa de Democràcia i Llibertat i el full de ruta sobiranista. En aquest sentit, la portaveu ha qualificat d'"experiment estrany" i "estrambòtic", l'opció de crear un ministeri de plurinacionalitat. En tot moment, Pascal ha afirmat que es mantindran fidels al seu programa electoral. "No sé ni si es produiran converses", ha afegit en aquest sentit la portaveu en roda de premsa.

OBERTURA DE CDC

Per una altra part, CDC ha emprès el procés precongressual, en què el comitè de direcció creat al voltant del coordinador general queda subsumit en el secretariat permanent. Pascal ha afirmat que el procés precongressual de CDC serà "obert" i prèviament hi haurà un debat en les organitzacions territorials. "L'última paraula l'ha de tenir la militància", ha apuntat Pascal.