ENTREVISTA A 'LA DIRECTA'

Gabriela Serra i Benet Salellas són els diputats de la CUP que assistiran a les reunions de JxSí

Anna Gabriel no descarta "a priori" aprovar els pressupostos i denuncia una campanya per "liquidar" el partit anticapitalista

lpuig32363918 barcelona 10 01 2016  politica debate de investidu160115150802

lpuig32363918 barcelona 10 01 2016 politica debate de investidu160115150802

1
Es llegeix en minuts

La diputada de la CUP Anna Gabriel ha revelat els noms dels membres del seu grup que s'incorporaran a les reunions de Junts pel Sí, en virtut de l'acord per a la formació del Govern i garantir l'estabilitat parlamentària firmat per les dues forces: seran Gabriela Serra i Benet Salellas. Gabriel ha fet aquest anunci en una extensa entrevista que publica aquest divendres 'La Directa', on també ha explicat que el president del grup parlamentari serà Joan Garriga 'Nana', un dels nous diputats que han entrat després de les dimissions d'Antonio BañosJosep Manel Busqueta Julià de Jòdar.

Segons diu l'acord, a canvi de la renúncia d'Artur Mas a la reelecció com a president, dos diputats anticapitalistes participaran "en la dinàmica parlamentària de Junts pel Sí de manera estable" participant "en totes les deliberacions" i actuant "conjuntament en les preses de posició del grup" amb l'objectiu d'evitar que es posi en risc l'estabilitat del nou Govern de Carles Puigdemont.

Així mateix, en el text es ressenya el compromís de la CUP a no votar mai "en el mateix sentit que els grups parlamentaris contraris al procés i/o el dret a decidir".

Respecte als pressupostos, Gabriel no s'ha mostrat "a priori" en contra d'aprovar-los. "Veurem quins ens posen sobre la taula. A priori no podem dir que els votarem o que no els votarem", ha afirmat, i ha insistit que el que sí que és segur és que s'hauran de treballar "més que mai".

LA "LIQUIDACIÓ" DE LA CUP

Notícies relacionades

"Analitzarem si són els pressupostos més socials que s'han pogut generar amb el marc actual o, al contrari, si són una plataforma de liquidació de la CUP", ha afegit, alhora que ha denunciat una campanya per aconseguir que "la CUP acabi desconnectada de la seva gent, del carrer i liquidada políticament". "Amb tot el que vagi passant veurem si per l'altra part hi ha bona fe i si es fa el que s'ha de fer per tirar endavant el full de ruta compartit", ha dit.

Gabriel també ha denunciat que els comptes d'alguns diputats anticapitalistes van ser piratejats. Entre ells, el seu, el de Busqueta i el de Salellas. "Suposo que hi ha hagut intervenció de les comunicacions, però tampoc sabem per part de qui", ha afegit abans d'explicar que van intentar rastrejar l'autor, però el rastre es perdia a Hong Kong.