LES CARES DE L'EQUIP DE PUIGDEMONT

Neus Munté, de quota a gairebé presidenta

Manté el seu pes a l'Executiu, on seguirà com a portaveu, dirigirà Presidència i tutelarà l'àrea social

icoy32175916 barcelona  barcelones  15 12 2015     politica    160112180804

icoy32175916 barcelona barcelones 15 12 2015 politica 160112180804

1
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

Tot i que aquests dies ha sonat com a presidenta de la Generalitat, fa quatre anys gairebé ningú coneixia Neus Munté. Va assumir Benestar Social i Família després de les eleccions del 2012 per qüestions de paritat: Artur Mas es va veure obligat a prescindir del llavors responsable de l'àrea, Josep Lluís Cleries, i elegir una dona. Munté atresorava el fet de ser, al mateix temps, sindicalista de la UGT, on va tenir un paper de pes, i militant de Convergència. Dues ànimes en una. 

Llicenciada en Dret, va arribar a Benestar amb escàs coneixement de l'àrea, segons van detectar els representants de l'anomenat tercer sector, el de les entitats socials. Va suplir aquesta carència amb una decidida aposta pel discurs del seu president: la culpa és de Madrid; el progrés social i el nacional van junts. És cert que, com denuncia, el Govern central ha fet deixament de funcions pressupostàries en un aspecte tan rellevant com la llei de la dependència. Però també ho és que els 270 milions d'euros oferts ara a la CUP en forma de pla de xoc social no van aparèixer mai durant la legislatura: l'Executiu de Mas sempre va dir que no hi havia ni un euro més disponible.

Notícies relacionades

RETALLADES

A Munté li va tocar donar la cara davant les retallades, que sobretot es van traduir en impagaments o endarreriments en els pagaments a les entitats. Per sort per a ella, no és un sector que tingui per costum ocupar el carrer. Va fer el salt quan Unió se'n va anar del Govern i ella va suplir Joana Ortega com a vicepresidenta i Francesc Homs com a portaveu del Govern, responsabilitat, aquesta última, que mantindrà. També serà consellera de Presidència i tutelarà els departaments de Benestar, Ensenyament i Salut.