ELECCIONS GENERALS

Els partits minoritaris que es presenten al 20-D

Animalistes, Retallades Zero i Escons en Blanc són alguns dels que juguen l'altra lliga de partits sense representació a les Corts

jrico17568511 madrid 16 11 2011   esta ma  ana representantes de151218162656

jrico17568511 madrid 16 11 2011 esta ma ana representantes de151218162656

1
Es llegeix en minuts
ANA LERÍA / BARCELONA

A la llista de candidatures que es presenten a les eleccions generals hi ha més partits polítics a part de PPPSOECiutadans Podem. Són grups minoritaris, que tenen escassa o nul·la representació en consistoris i no disposen d'escons al Congrés dels Diputats.

Partits com Retallades ZeroPACMA (Partit Animalista), Ciutadans Lliures Units (CILUS) o Escons en Blanc han presentat llistes per als comicis del 20-D i porten en el seu programa propostes molt variades: des de la protecció absoluta dels animals arribant a fomentar dietes veganes en institucions públiques fins a la regulació de substàncies estupefaents per evitar-ne el tràfic il·legal.

¿QUÈ OPINEN DE LA INDEPENDÈNCIA?

Retallades Zero és un moviment social i polític constituït el 2014 i integrat, entre altres, per l'associació Democràcia Real Ja i pel partit Els Verdes-Grup Verd. S'han presentat en 52 circumscripcions.

El seu principal objectiu polític és acabar amb les retallades i la redistribució de la riquesa. A més, proposen acabar amb l'obsolescència programada ja que segons el candidat al Senat per Barcelona, Benito Muros, “és una manera que el capital es mantingui concentrat en les mateixes mans”.

redistribució de la riquesaobsolescència programadaRespecte al debat sobiranista, el candidat al CongrésEsteban Cabal, ho té molt clar: “La independència de Catalunya és una cortina de fum molt densa per evitar parlar del que de veritat importa als ciutadans”.

Escons en Blanc té un únic punt del programa electoral: deixar buits els escons que ocupin a la Cambra Baixa per fer efectiu el vot en blanc. En les eleccions del 2011 van obtenir a les urnes l'1,47% dels vots, que no els va servir per obtenir representació al Parlament. Aquest any, segons confirmen fonts del partit, Escons en Blanc no ha obtingut prou firmes per presentar una llista per Barcelona.

PROMOURE LA DIETA VEGANA

El PACMA és un altre dels partits minoritaris que no han aconseguit, de moment, cap representació al Congrés. La seva proposta principal en cas d'arribar al Govern seria igualar els drets dels animals al de les persones, prohibir les festes taurines i promoure en les institucions públiques la dieta vegana. En les últimes eleccions generals van obtenir a Catalunya 23.826 vots.

Notícies relacionades

CILUS, que malgrat no comptar amb representació a la Cambra Baixa també presenta la seva candidatura a Barcelona, és una força política que ha causat confusió entre els votants per tenir un nom semblant a Ciutadans d'Albert Rivera.

Entre els seus objectius polítics, eliminar el Senat --com el partit de Rivera-- i legalitzar la prostitució i les drogues perquè estiguin regulades i deixin de ser focus de la màfia i del tràfic il·legal.