CAMÍ CAP A LES URNES

L'enquesta electoral del 20-D d'EL PERIÓDICO, en obert i al complet

El diari publica les dades i les tabulacions del baròmetre del GESOP sobre les eleccions generals

1
Es llegeix en minuts

EL PERIÓDICO publica en obert i al complet les dades i les tabulacions de l'enquesta electoral del 20-D del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), publicada aquest dilluns al diari. En un nou exercici de transparència, molt valorat per politòlegs, periodistes, militants i ciutadans sensibles a la demoscòpia electoral, EL PERIÓDICO difon sistemàticament les dades dels seus sondejos.  

L'enquesta electoral indica que Ciutadans tindrà la clau d'una complexa governabilitat d'Espanya. El PP guanyaria les eleccions del 20 de desembre en mínims històrics, i Albert Rivera podria arribar als 80 escons, mentre que el PSOE retindria pels pèls la segona plaça i necessitaria almenys dos socis per arribar a la Moncloa.

L'enquesta electoral de Catalunya pronostica que En Comú Podem guanyaria en vots, però que ERC la superaria en escons, mentre que Democràcia i Llibertat (CDC) s'enfonsaria. ERC i Ciutadans es disputen amb En Comú Podem la victòria en escons el 20-D a Catalunya. El republicà Gabriel Rufián és el candidat per Barcelona més valorat, però la socialista Carme Chacón és la més coneguda. 

Enquesta d'Espanya.

Notícies relacionades

Enquesta de Catalunya.

Base de dades del baròmetre.