RECORD EMOTIU

Chacón creu que Lluch s'entristiria per la relació Catalunya-Espanya

La cap de llista per Barcelona del PSC reivindica l'aposta de l'exministre pel "diàleg entre persones i pobles"

Carme Chacón acompanya la néta d’Ernest Lluch, que diposita un ram de flors a la tomba del seu avi, a Maià de Moncal.

Carme Chacón acompanya la néta d’Ernest Lluch, que diposita un ram de flors a la tomba del seu avi, a Maià de Moncal. / EFE / ROBIN TOWNSEND

1
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

Carme Chacón s'ha mostrat aquest dissabte convençuda que el desaparegut Ernest Lluch, víctima d'un atemptat terrorista fa quinze anys, s'entristiria per la relació existent entre Catalunya i la resta d'Espanya. La cap de llista per Barcelona del PSC en les eleccions generals, que ha anat a Maià de Montcal (Garrotxa) a participar en el tradicional homenatge que els socialistes rendeixen a la figura de Lluch, ha recordat l'aposta que aquest va fer sempre pel "diàleg entre persones i pobles".

En conseqüència, l'exministra està "segura" que el polític sentiria "tristesa de veure una Catalunya dividida en dos i incapaç de dialogar entre si, i una Catalunya i una resta d'Espanya a les quals els costa no només dialogar, sinó fins i tot parlar". Chacón s'ha referit també al posicionament del Cercle d'Economia a favor de "l'estabilitat política i que no es trenqui amb les lleis", i ha recordat que Lluch li deia quan li supervisava la seva tesi universitària que "als diners no els agrada el soroll, que és una manera gràfica de dir que no hi ha creixement en un país sense estabilitat política".

RECORD PER A PARÍS I BAMAKO

Notícies relacionades

Chacón també ha participat a Maià de Montcal en un minut de silenci en memòria dels morts en els atemptats de París i Bamako (Mali), acompanyada pel candidat socialista per Girona a les eleccions generals, Marc Lamuà, i la filla de Lluch, Eulàlia, a qui ha agraït que accepti tancar la llista del PSC per al 20-D.

Eulàlia Lluch ha manifestat, visiblement emocionada, el seu agraïment als presents en l'homenatge i ha llegit una carta de la seva filla al seu avi desaparegut. Posteriorment, Chacón i una representació dels congregats a Maià de Montcal han dipositat un ram de flors a la tomba del polític català.