EL CAMÍ CAP A LES URNES

Ada Colau apadrina aquest dilluns Xavier Domènech en la presentació d'En Comú Podem

Podem dissenya campanyes autònomes a Catalunya, Galícia i la Comunitat Valenciana per defensar el "país de països"

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, apadrinarà aquest dilluns el candidat d'En Comú PodemXavier Domènech, en la presentació de la candidatura a les eleccions legislatives del 20-D. És el primer acte en què Colau acompanyarà oficialment Domènech, persona de la seva confiança que fins ara ocupava el càrrec de comissionat de la memòria històrica a l'ajuntament. La regidora té previst abocar-se a donar suport al candidat, un historiador amb un gran potencial aglutinador, però desconegut per la majoria de l'electorat.

Per donar-lo a conèixer, els organitzadors han elegit un format que fuig de l'escenografia mitinguera i aposten per una conversa de caràcter més personal, als Cinemes Girona de Barcelona, a les set de la tarda. En la presentació també participaran altres representants de la coalició, que suma Barcelona en Comú, Podem, ICV, EUiA i Equo.

CAMPANYES AUTÒNOMES

El director de campanya de Podem, Íñigo Errejón, ha desenvolupat una estratègia coordinada, però que serà autònoma als territoris on ha aconseguit acords amb altres forces polítiques. No es tracta només d'un full de ruta tàctic, sinó que respon a la voluntat de la força morada d'impulsar la seva proposta de reforma constitucional per construir un "país de països".

A Catalunya, els líders d'En Comú Podem definiran les localitats on es realitzaran els mítings, l'escenografia i les intervencions. La candidatura aspira a seduir un electorat sociològicament similar al que al maig va catapultar Ada Colau a l'alcaldia de Barcelona, encara que ara amb especial èmfasi en l'àrea metropolitana. L'objectiu és que el perfil de lideratge de l'alcaldessa aconsegueixi captivar un ventall de votants molt més ampli del qual disposa actualment Podem i sedueixi un altre espectre electoral: no només socialistes decebuts de zones obreres, sinó també classes mitjanes il·lustrades progressistes. 

TANCAMENT FORA DE MADRID

Notícies relacionades

Podem realitzarà l'arrencada de campanya el 4 de desembre en una plaça doblement simbòlica en aquestes eleccions, Cadis, un dels ajuntaments del canvi, governat per José María González, 'Kichi', però també bressol del constitucionalisme espanyol. Com va avançar aquest diari, en la campanya estatal Colau tindrà un paper rellevant i compartirà escenari amb Pablo Iglesias en molts mítings fora de Catalunya.

Els dirigents podemites, que volen donar especial rellevància als territoris, es plantegen que l'últim acte del secretari general no tingui lloc a Madrid, com és tradició en les legislatives per als caps de llista per la capital, sinó en una altra autonomia. La força morada donarà especial protagonisme a Catalunya i la Comunitat Valenciana en la carrera electoral, fet que podria influir en l'elecció del lloc de tancament de la campanya.