el debat sobiranista

Artur Mas, únic candidat proposat per al ple d'investidura

Forcadell proposa que el debat comenci dilluns a la tarda i que al matí se celebri la votació de la resolució independentista de JxSí i la CUP

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

Artur Mas és l'únic candidat proposat per al debat d'investidura que se celebrarà la setmana que ve al Parlament. Un cop acabada la ronda de contactes amb representants de tots els grups, la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, ha firmat aquest divendres la proposta del líder de Convergència com a aspirant a cap del Govern. El mandatari nacionalista, no obstant, no compta per ara amb els suports suficients per ser reelegit, ja que únicament Junts pel Sí ha confirmat que votarà a favor seu. Seran 62 diputats, quan la majoria absoluta necessària se situa en 68.

Notícies relacionades

Si la Mesa del Parlament no estableix cap canvi, dilluns al matí se celebrarà el debat sobre la proposta de resolució presentada per Junts pel Sí i la CUP en què s'advoca per iniciar el procés de desconnexió amb Espanya. També es votaran un text alternatiu registrat per Catalunya Sí que es Pot i una esmena de substitució al document independentista plantejada pel PP català.

A la tarda, a partir de les cinc, s'iniciarà el debat d'investidura. Aquest dia intervindrà únicament Artur Mas i dimarts ho faran els líders parlamentaris de la resta de grups. Posteriorment es procedirà a la votació, i si no hi ha una majoria absoluta a favor del candidat, es tornarà a votar 48 hores després. A partir d'aquí, es podran anar celebrant votacions fins al 9 de gener, que consta com a data límit. Si llavors no resulta elegit Mas com a president, s'hauran de convocar eleccions.