el debat sobiranista

Albiol-Forcadell, la reunió més tensa

El líder del PPC al Parlament avisa la presidenta de la Cambra que el seu grup serà "contundent" en la defensa de la Constitució

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

La de Xavier García Albiol i Carme Forcadell no ha sigut la reunió més curta --aquest podi se'l disputen Inés Arrimadas (Ciutadans) i Jordi Turull i Raül Romeva (Junts pel Sí)--, però sí que ha sigut la cita més tensa de totes les que ha celebrat la presidenta del Parlament per abordar la investidura. Ja a la foto oficial de la reunió, el líder parlamentari del PPC i la dirigent de la Cambra han demostrat que no sabien com saludar-se ni com fer-s'ho per exhibir un cert somriure. "Serem contundents" en la defensa de la Constitució i de la unitat d'Espanya, ha afirmat Albiol. Aigua i oli durant 40 minuts.

En declaracions als periodistes posteriors a la reunió, Albiol ha explicat que ha reclamat a la presidenta del Parlament que exerceixi de representant de tots els diputats "i no només d'una part", els independentistes. També li ha confirmat que no presentarà la seva candidatura en el debat d'investidura, i ha afegit que no li ha fet falta dir-li que votarà en contra d'Artur Mas. "Només de veure'm la cara ja ha comprovat quina serà nostra posició", ha subratllat.

EL PLE DE LA RUPTURA I L'ESMENA POPULAR 

Notícies relacionades

El dirigent popular també ha expressat la seva "preocupació" al voltant del ple sobre la declaració de ruptura amb Espanya impulsada per Junts pel Sí i la CUP. "Temem les conseqüències que pugui comportar perquè posa en risc l'estabilitat institucional i social", ha afegit Albiol.

Els populars presentaran una esmena de modificació total al text sobiranista, En el seu document, els conservadors insten el futur Govern de la Generalitat a "abandonar el procés independentista i la política de separació i confrontació entre catalans". També aposten "pel diàleg sincer i lleial" i insten el nou Executiu a acatar "el marc constitucional i estatutari".