L'ONZENA LEGISLATURA

El PPC és el grup del Parlament que més incompleix la paritat sexual

El 37% dels diputats de la Cambra catalana són dones

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / RAFA JULVE / BARCELONA

El nou Parlament queda lluny de complir la llei d’igualtat. Les dones representen el 37% de l’hemicicle. Ocuparan 51 dels 135 seients. El grup que s’acosta més a la paritat de gènere és el PSC, amb el 43% de dones entre les seves files (set de 16), mentre que el que atresora menor percentatge femení és el PPC, el 27% (tres d’11). Tret dels socialistes, l’esquerra s’ha posat poc les piles en l’apartat de la paritat. El grup de la CUP només compta amb el 30% de dones (tres de 10), i el de Catalunya Sí que es Pot es queda lleugerament per sota de la mitjana, amb el 36% (quatre d’11).

Notícies relacionades

En el mateix percentatge, el 36%, se situa Ciutadans, que entre els seus 25 flamants diputats hi ha nou dones. I el grup que també obté bona nota en aquest examen és el majoritari de la Cambra catalana, Junts pel Sí, en què quatre de cada 10 representants són dones (25 de 62).

Pel que fa a les edats, els tres diputats més joves tenen 26 anys: Gerard Gómez del Moral (ERC), Joan Giner (Sí que es Pot) i Natàlia Figueras (Junts pel Sí). Els dos primers seran avui els secretaris de la Mesa d’Edat, que presidirà, amb 73 anys, el parlamentari més longeu, Julià de Jòdar (CUP). La segona més veterana és Muriel Casals, amb 70 anys. La mitjana d’edat de l’hemicicle és de 45 anys, una xifra que coincideix amb la mitjana d’edat del grup de la CUP (45). Per sobre, Junts pel Sí (46) i Sí que es Pot (49). La mitjana més jove l’atresora Ciutadans (42), seguit del PPC (43) i el PSC (44).  

Temes:

Parlament