Cospedal viatja a Bilbao per recolzar Alonso

La número dos del PP vol escenificar així una imatge d'unitat interna al partit

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

La secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, participarà en la Junta Directiva que se celebra aquesta tarda a Bilbao en què es ratificarà la candidatura del ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, com a president del PP basc.

Amb aquest gest, la número 2 del PP vol escenificar el seu suport a Alonso i transmetre, al mateix temps, una imatge d'unitat interna al partit. El seu gest es produeix precisament quan més es qüestionava la seva figura després del nomenament del ministre de Sanitat, pròxim a la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, com a substitut de la seva protegida Arantza Quiroga, a qui la mateixa Cospedal va intentar infructuosament convèncer perquè es quedés.

Notícies relacionades

En declaracions realitzades a Toledo, la secretària general ha destacat la "rapidesa i immediatesa" del relleu, i ha afegit que "s'ha solucionat molt bé", perquè "tothom entén que és la millor decisió". Respecte a la seva aposta personal per Arantza Quiroga, Cospedal ha sentenciat que "quan una persona se'n vol anar, se'n va".

De la mateixa manera, ha apuntat que s'ha sentit degudament informada d'aquest procés, pactat al PP basc entre els seus líders provincials. I respecte al fet que Alonso hagi de compatibilitzar el seu nou càrrec amb el de ministre de Sanitat, Cospedal ha recordat que hi ha més ministres que són presidents autonòmics del partit, com el titular d'Indústria, José Manuel Soria, que presideix el Partit Popular a les Canàries.