CITA AMB LES URNES

Artur Mas matisa els seus atacs a la CUP

El president diu que es va limitar a dir que "hi ha dues possibilitats de votar 'sí" i que els suports que no vagin a Junts pel Sí "no seran vistos igual"

Artur Mas, Raül Romeva i Oriol Junqueras, aquest dilluns, 21 de setembre, en un acte de Junts pel Sí.

Artur Mas, Raül Romeva i Oriol Junqueras, aquest dilluns, 21 de setembre, en un acte de Junts pel Sí. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

En una roda de premsa a Barcelona amb Oriol Junqueras Raül Romeva, el president i candidat a la reelecció per Junts pel SíArtur Mas, ha modulat les crítiques que va llançar aquest dijous, sense citar-la, a la CUPCUP, en relació amb la seva posició contrària a la Unió Europea (UE). "Hi ha un 'sí' que a Europa s'entén ràpid i té vocació europea, i un altre que es llegirà d'una altra manera, res més", ha afirmat el líder de CDC, mentre que en un míting a Girona va afirmar que votar l'opció independentista de la CUP "no ajudarà gens" a la integració d'una eventual Catalunya independent a la UE.

"El vot a Junts pel Sí compta com un 'sí', el vot a la CUP també; ara bé, el vot a Junts pel Sí compta com un vot per la llibertat de Catalunya per construir un Estat dins d'Europa, de la UE, amb màxima estabilitat i possibilitat d'anar endavant. L'altre vot no serà vist igual", ha afegit.

Notícies relacionades

Mas ha dit que es va limitar a dir que "hi ha dues possibilitats de votar 'sí', i una ha tingut l'altura de mires i la generositat i el sentit de país de passar per sobre de les sigles de cadascú". "Sé que hi ha persones que volen diversificar el vot, però a Junts pel Sí ja tenen tots els equilibris interns necessaris", ha dit.

LA INVESTIDURA

Preguntat sobre si davant una CUP decisiva i una victòria de Junts pel Sí veu perillar la seva eventual reelecció com a president, Mas ha dit que "s'ha de desvincular una cosa de l'altra; la investidura d'un president es pot fer per majoria d'entrada o per majoria simple en segones o terceres votacions". "Resteu-hi transcendència, aquest no és el tema del debat. Això és un plebiscit, no es parla d'un president, o d'un Govern, es parla de sís i de nos", ha assenyalat.