LA CAMPANYA ELECTORAL

Espadaler: "Molt malament li deu anar a Albiol per fer propostes estirabot"

El candidat d'Unió considera un "error" que Colau elimini la missa del programa de la Mercè

1
Es llegeix en minuts
SONIA GUTIÉRREZ / BARCELONA

El cap de llista d'Unió a les eleccions catalanes, Ramon Espadaler, ha negat l'acusació sobre l'adoctrinament a les escoles catalanes que el candidat del PP, Xavier Garcia-Albiol, ha dit que es produeix per fomentar l'odi a Espanya. "No hi ha adoctrinament, hem de ser rigorosos", ha afirmat Espadaler, que fins al juny passat era conseller d'Interior de la Generalitat.

"Molt malament li han d'anar les coses a García Albiol quan dia sí dia també va traient algun tipus de proposta estirabot", ha afirmat el candidat d'Unió. "Els llibres de text estan revisats, no els fa el Govern de la Generalitat, aquí tenim un model educatiu que sobretot sembra convivència", ha afegit.

Espadaler ha assistit aquest dijous a la missa de la Mercè que se celebra a Barcelona. Per primera vegada, aquesta missa no es troba en el programa oficial d'actes de la festa major de la ciutat catalana, cosa que, en opinió del candidat democristià, és un "error" de l'actual alcaldessa, Ada Colau.

LAÏCITAT POSITIVA

Notícies relacionades

El cap de llista d'Unió ha considerat que és un gest per "acontentar l'entorn de l'actual equip de govern" de l'ajuntament, i que demostra "poca pluralitat". A la Mercè, ha afirmat, "hi han de cabre tots, tant els creients com els no creients", a més de recordar que el "fet cultural cristià està arrelat" a Barcelona.

Espadaler ha defensat el concepte de la "laïcitat positiva", entesa com que els poders públics respectin totes les expressions religioses.