ELECCIONS 27-S

Rabell rebutja Unió com a soci i propugna un Govern d'esquerres

"La proposta d'Espadaler, més que un acudit, és un cuscús", ironitza el candidat de Catalunya Sí que es Pot

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

Catalunya Sí que es Pot ha donat un rotund cop de porta a la proposta del candidat d'Unió, Ramon Espadaler, de formar un Govern de forces "no rupturistes" després del 27-S per negociar amb l'Estat. El presidenciable de la coalició, Lluís Rabell, ha descartat els democristians, el PP i Ciutadans com a potencials socis i ha cenyit la seva oferta de pactes postelectorals als partits d'esquerres, és a dir, ERC, el PSC i la CUP.

Notícies relacionades

"La proposta d'Espadaler és surrealista. Més que un acudit, és un cuscús", ha ironitzat Rabell abans de reiterar la seva mà estesa a les forces progressistes per evitar la reelecció d'Artur Mas. El candidat de Sí que es Pot ha deixat clar que l'aliança que propugna s'ha de construir sobre la base d'un "gir" en polítiques socials i econòmiques i la reivindicació d'un referèndum. "Difícilment hi hauria lloc en aquest Govern per als que han aplicat el model neoliberal d'austeritat i són hostils a l'expressió del poble de Catalunya", ha assegurat en referència al PP, Ciutadans i Unió.

CONTRA LES "AMENACES" DE RAJOY

Rabell també ha replicat al president del Govern, Mariano Rajoy, que aquest dimarts també ha apostat per un Govern alternatiu a Catalunya si diumenge les candidatures independentistes no sumen majoria absoluta. L'aspirant de Sí que es Pot ha emmarcat aquesta proposta en la "precampanya de les eleccions generals en què ja està immers Rajoy" i ha censurat el que considera l'"enèsima amenaça" d'un cap de l'Executiu que ha entrat en una "deriva autoritària".