ELECCIONS 27-S

Lluís Rabell: "Albiol és guerracivilista"

El candidat de Sí que es Pot veu "tics franquistes" en l'aspirant del PPC per plantejar manifestacions antiindependentistes

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

El candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha atacat amb duresa el presidenciable del PPC, Xavier García Albiol, per la seva proposta d'organitzar manifestacions antiindependentistes si Junts pel Sí guanya les eleccions i Artur Mas persisteix a proclamar la independència de manera unilateral. "És una proposta guerracivilista, reaccionària, antidemocràtica i intolerable", ha dit Rabell, que ha atribuït el plantejament de l'exalcalde de Badalona a un "tic franquista" propi de qui "de demòcrata no en té res".

Notícies relacionades

En una roda de premsa en l'agència Efe, l'aspirant de Sí que es Pot ha descartat taxativament secundar la idea d'Albiol de "treure al carrer" els catalans contraris a la independència. "El problema d'Albiol és que de demòcrata no en té res. Cada vegada que la situació es tensa, li surten els tics del passat franquista del seu partit", ha afegit. Segons Rabell, l'única sortida plausible després del 27-S és "insistir, insistir i insistir" en la negociació amb l'Estat d'un referèndum sobiranista, amb el nou Govern que es derivi de les eleccions generals del desembre.

"Tornar al dret a decidir i a la reivindicació d'una consulta amb garanties democràtiques i reconegut internacionalment seria la millor estratègia per a l'independentisme", ha aconsellat el candidat, que ha apostat, com a primer pas després del 27-S, convocar el Pacte Nacional pel Dret a Decidir per "recompondre la unitat de les forces partidàries del dret a decidir". En aquest sentit, Rabell ha assegurat que una presència "forta" de Sí que es Pot al Parlament serviria per condicionar l'actuació de CDC i ERC, mentre que una presència "feble" faria que Mas segueixi "hegemonitzant l'escenari polític".