Rabell esgrimeix la corrupció per redoblar els atacs a JxSí

Errejón carrega a Catalunya contra els que «tenen com a única pàtria Andorra»

Lluís Rabell i Íñigo Errejón, durant el míting d’ahir a Castelldefels.

Lluís Rabell i Íñigo Errejón, durant el míting d’ahir a Castelldefels. / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

En el seu intent per no quedar atrapats en el monotema de la independència, la candidatura de Catalunya Sí que es Pot ha decidit afegir octans als seus atacs a Junts pel Sí en general i a Artur Mas en particular per les sospites de corrupció que envolten Convergència. Amb aquest objectiu, el candidat Lluís Rabell va comptar ahir amb la col·laboració del número dos de Podem, Íñigo Errejón, amb qui va compartir míting a Castelldefels. Tots dos van esmentar Andorra en les seves respectives arengues per furgar en els escàndols de la família Pujol-Ferrusola i en el cas 3%. «Encara que portin una senyera, les seves pàtries són Suïssa i Andorra», va proclamar Errejón. «¿Aquesta gent ens conduirà a Ítaca? Més aviat cap a Andorra o les illes Caiman», va ironitzar Rabell.

El secretari polític de Podem, que va pronunciar en català un terç del seu discurs, va advertir que votar Junts pel Sí equivaldrà a recolzar «els mateixos privilegiats de sempre». «S'ha d'anar amb compte en aquestes eleccions perquè hi ha moltes opcions que faran que no canviï res i que segueixi tot igual per als que tenen els seus diners a Andorra», va afirmar, aprofundint en el mateix fil argumental. I va concloure exalçant Rabell com el «candidat que més s'assembla a Catalunya», en contraposició amb «els que s'emboliquen en les banderes».

Per intentar conservar aquest múscul popular que ha permès a l'esquerra alternativa governar en alguns grans ajuntaments de Catalunya i Espanya, Rabell va cridar a la mobilització -imprescindible per millorar els designis dels sondejos- per fer que la Generalitat també sigui governada per la «gent comuna». De fet, en un ja recurrent símil futbolístic, el candidat de Sí que es Pot va demanar que el 27-S es completi el «triplet»: «Vam guanyar al maig, guanyarem al setembre i per Nadal ens menjarem els torrons sense Rajoy», va vaticinar.

Notícies relacionades

MOBILITZACIÓ POPULAR / L'elecció de Castelldefels per a l'acte d'ahir no va ser fruit de l'atzar. La ciutat del Baix Llobregat és un dels feus on l'esquerra alternativa va desallotjar del poder el PP després de les eleccions municipals. I en la mobilització d'aquell vot popular confia Sí que es Pot per esdevenir l'«alternativa» a la llista de Mas, Junqueras i Romeva.

Tant Rabell com Errejón van recordar que, tot i que el programa electoral de Junts pel Sí agita la por a l'Espanya de José María Aznar per justificar la independència, va ser CiU la que va facilitar amb els seus vots que l'aleshores líder del PP ocupés la Moncloa. I que la mateixa CDC va ser la que va avalar la reforma laboral i l'amnistia fiscal del Govern espanyol actual, un suport que no va impedir l'empitjorament de les relacions a causa del sobiranisme.